Slika je simbolična.
Le nekaj kilometrov stran od Ljutomera in Ormoža je malo po osmi uri zjutraj prišlo do dveh potresov. Čutilo ju je mnogo Pomurcev in Štajercev, kaj pa vi?

Prebivalce vzhodnega dela Slovenije, še posebej Pomurja, Prekmurja in Štajerske, je zjutraj ob 8.18, nato pa še ob 8.30, zbudil potres.

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje je bilo nadžarišče prvega potresa le štiri kilometre jugozahodno od Ljutomera. Magnituda je bila 3,4.

Drugi potres ob 8.30 so najbolj čutili v Ormožu, saj je bilo nadžarišče šest kilometrov severno od Ormoža. 

Magnituda je bila 2,1, torej je bil malce blažji od prvega.

Tresenje tal so najbolj čutili v občinah Ormož in Ljutomer, pa tudi v Mariboru.

Pomurci poročajo, da je bil potres kratek, a močan: čutil se je kot eksplozija.

Zvočni posnetek potresa so objavili na Zasebni seizmološki merilni postaji Slatina 77 v Cirkulanah. Kako je bilo potres slišati, lahko preverite TUKAJ.

Komentarji (4)

Leka (ni preverjeno)

Jaz sem čutil sinoči TOPOVSKI UDAR na Taboru . Ali je policija kaj zaznala ni poročil

Fritz (ni preverjeno)

Janša prdnil

In reply to by Leka (ni preverjeno)

dd (ni preverjeno)

V SLOVENIJI ALI SEVERNI HRVAŠKI BO V LETU 2022 EN KONKRETEN POTRES KOT GA ŠE ZADNJIH 150 LET NI BILO, TO VEJO ŽE OD LANSKEGA DECEMBRA IN SKRIVAJO PODATKE KER SE PLOŠČA RAVNA PO POTRESU V TURČIJI IZPRED NEKAJ LET, LETOS SO POTEKALE PRIPRAVE NA POTRES V STROGI TAJNOSTI, TU PA MANIPULIRAJO S PODATKI IN LAŽEJO O MOČI POTRESA, IN GLEDE NA TO DA JE 40% STAVB V SLOVENIJI STAREJŠIH OD 1975 SE ZNA ZGODIT DA BO VEČ STO TISOČ LJUDI OSTALO BREZ STREHE NAD GLAVO KER BO POTRES NAJMANJ Z MAGNITUDO 7.5, MOGOČE CELO HVALA BOGU DA SE TO ZGODI DA BOSTE OVČKE IMELE ŠE VSAJ O ČEM DRUGEM ZA RAZMIŠLJAT KOT PA O KAŠLJU Z 0,2% SMRTNOSTJO, KAM BOSTE DALI 5,000 TEŽJE POŠKODOVANIH V POTRESU ČE NITI 200 PREHLAJENIH NE MORETE ZDRAVIT ??

MenK (ni preverjeno)

K...rčev psihopat

In reply to by dd (ni preverjeno)

Starejše novice