Slika je simbolična.
Obdarovanje otrok Kluba študentskih in dijaških družin se izvaja že vrsto let. Tradicionalnega srečanja tudi letos ne bo, bodo pa otroci študentskih družin kljub temu prejeli darila.

Klub študentskih in dijaških družin Maribor in Študentska organizacija Univerze v Mariboru sta tudi letos pripravila tradicionalni projekt »Božiček - obdarovanje otrok študentskih družin«.

Božiček bo preko pošiljk obdaril 95 otrok, lutkovne predstave pa letos zaradi epidemioloških razmer ne bo.

Klub študentskih in dijaških družin Maribor je bil ustanovljen 15. januarja 2004, z namenom da združuje študente in dijake, ki pričakujejo ali že imajo otroka.

Klub jim omogoča športne, kulturne, humanitarne in izobraževalne dejavnosti. Klub študentskih in dijaških družin Maribor trenutno šteje 54 včlanjenih družin, ki imajo od enega do pet otrok.

Vse od začetka tesno sodelujejo s Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru, ki jim nudi prostore in finančno podporo.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru je s pomočjo solidarnostnega sklada, ustanove za pomoč mladim, v preteklem študijskem letu pomagala tudi z dodelitvijo 200 evrov nepovratne finančne pomoči in tako pomagala študentskim družinam, ki so se v času epidemije znašle v težkem socialnem položaju, še posebej v primerih, ko sta ob starša študenta.
 
Klub študentskih in dijaških družin Maribor skozi vso leto za svoje člane organizira različne dogodke, ki pa so v zadnjem obdobju zaradi epidemije izvedeni v prilagojenih oblikah: sankanje, piknik v mestnem parku, drsanje, pohodi, predavanja za starše, ogledi lutkovnih in gledaliških predstav, pogosta druženja in srečanje mamic ob materinskem dnevu.

Starejše novice