S strehe mariborske pediatrije so se tudi letos spustili Božički, ki so tamkajšnjim otrokom pričarali nasmehe na obraz in jim tako polepšali bivanje v bolnišnici.

Dobrosrčni Božički so v pediatrični kliniki Univerzitetnega kliničnega centra Maribor pričarali praznično vzdušje.

Tradicionalno, že osmič, so se spustili s četrtega nadstropja Klinike za pediatrijo mimo oken, kjer so sloneli najmlajši pacienti. 

Tik pred prazniki so jim tako olepšali bivanje v bolnišnici in jih ob tem tudi obdarili.

Najmlajše razveselili slovenski glasbeniki 

Reševalci Jamarsko reševalnega društva so se prelevili v dobre može. Zaradi letošnje epidemiološke situacije je tokratni dogodek potekal malo drugače kot minula leta, ko so se Božički po spustu skupaj s številnimi znanimi Slovenci odpravili po oddelkih, kjer so obdarovali otroke.

Tokrat je Hitradio Center poskrbel, da so najmlajše bolnike v posebnem videu nagovorili voditelji in pevci, ki bodo pričarali poseben video koncert. 

Tako so otrokom zapeli Eva Boto, Stella, Bepop, Žan Serčič in Anabel, Kori in DeLiri.

Darila za otroke so prispevali Fructal, Minicity, Energija+, Družinski Zabavnik, zavarovalnica Vita, Challe Sale, Kopija nova, Pringles in Mladinska knjiga.

»Letos smo že mislili, da bodo kakšni ukrepi to prepovedali, ampak Božički se ne dajo. Tudi mi se ne damo,« je povedal Vojko Berce, namestnik predstojnika klinike za pediatrijo: »Navdušeni smo tako mi, pa še bolj otroci in tudi njihovi starši.«

»Nekateri sploh ne želijo iz bolnišnice, ampak bodo šli. Za božič bodo vsi doma,« je dodal. 

Kot pravi, vsi prisotni spust Božičkov z veseljem gledajo: »To je ena res spektakularna akcija, na katero smo navajeni, ki nam je tudi covid razmere ne bodo vzele, ne omikron, ne omega.«

Komentarji (1)

Proti Kri.stjanom (ni preverjeno)

Kri.stjani so covid madicinski morilci

Starejše novice