Vir: Facebook Showtec production
V Mariboru in njegovi okolici se je v preteklih dneh mudila snemalna ekipa z Bližnjega vzhoda in snemala prizore za arabsko kriminalno serijo.

V Mariboru so v devetih snemalnih dneh posneli zaključne akcije, medtem ko je bila prej glavnina serije posneta v Libanonu. Predvajati naj bi jo začeli februarja.

»Gre za kriminalno serijo, ki se dogaja v današnjem času, zato smo iskali predvsem lepe poglede,« je za STA povedal Danijel Gorjup iz podjetja Showtec.

Po njegovih besedah bo serija predvajana na platformi Shahid, ki ponuja ogled videov na zahtevo. »To je nekaj podobnega kot Netflix, ampak za arabski svet,« je dejal.

Režiser Seif El Sbei je za Televizijo Maribor povedal, da so bili med ogledom mogočih lokacij za snemanje navdušeni nad kuliso tega mesta. »Bilo je super, posneli smo veliko dobrih kadrov. Predvsem, ko je mesto pobelil sneg,« je dejal.

Prvotno razmišljali o snemanju v Grčiji, kot statisti sodelovali Mariborčani

Za potrebe snemanja so bili začasno zaprti nekateri deli mesta, med drugim Titov most, Vrbanska cesta in železniška postaja. Kot statisti so sodelovali domačini.

Gorjup je pojasnil, da je njihovo podjetje za televizijsko produkcijo s sedežem v Mariboru v preteklosti že večkrat sodelovalo s produkcijskimi hišami Bližnjega vzhoda in tako je prišlo tudi do tega sodelovanja. 

»Zaradi situacije s covidom je bilo treba za prizore, ki se dogajajo v Evropi, najti primerno lokacijo. Prva ideja je bila, da bi snemali v Grčiji, mi pa smo jim pokazali referenčne slike Maribora in te so se izkazale za sprejemljive, zato je bila sprejeta odločitev, da pridejo sem,« je povedal.

Glavna zvezda serije sirski igralec Kosai Khauli

Med snemanjem je bilo po njegovih besedah potrebnih nekaj prilagoditev, predvsem zaradi ukrepov, povezanih s covidom-19, a na koncu je šlo bolj ali manj vse po načrtih. Gostov iz tujine je bilo 25, ostala ekipa je bila slovenska. 

Protagonist je bil sirski igralec Kosai Khauli, ki je po besedah Gorjupa prišel v Maribor iz Hollywooda.

Konec oktobra je bil v Mariboru posnet tudi reklamni spot za verigo prodajaln hitre prehrane McDonald's, namenjen za nemško govoreči trg. V ta namen so mariborski Glavni trg za nekaj dni predčasno božično okrasili.

Komentarji (2)

Surfeiter (ni preverjeno)

Tudi nadaljevanje Gruntofčanof bodo posneli v Mariboru ... kulisa je odlična, morebitni naturščiki, ki bi se pojavljali v nadaljevanki, pa tudi ...

pohorskisvizec

Dajte malo bolj nov članek. To snemanje sem videl pred 14 dnevi, glej fotke in sneg! Sem se mimo peljal v smeri mesta. Ravno so snemali prihod policije!

Starejše novice