Danes se začenja 27. dirka po Sloveniji, ki bo deset minut čez 13. uro krenila s Ptuja. Kolesarji bodo prečkali tudi Maribor, zato smo preverili, katere ceste bodo v tem času zaprte.

Natanko ob 13.10 bo danes s Ptuja z nevtralnega starta krenila karavana kolesarjev na 27. dirki po Sloveniji. Potem ko je lani največja profesionalna kolesarska preizkušnja na sončni strani Alp odpadla zaradi pandemije novega koronavirusa, bo letošnja še toliko bolj na očeh svetovne javnosti, saj bo na njej nastopil slovenski as Tadej Pogačar.

Današnja etapa se bo začela na Ptuju, šla bo skozi Lenart v Slovenskih goricah, Šentilj, Zgornjo Kungoto, se nadaljevala v Mariboru, kjer bodo kolesarji prečkali Titov most, svojo pot bodo nadaljevali skozi Slovensko Bistrico, Poljčane, Šmarje pri Jelšah, zaključila pa se bo v Rogaški Slatini.

Prva etapa bo sicer namenjena sprinterjem. Uradni začetek dirke bo ob 13.20, etapa pa bo dolga 151,5 kilometra. Visokih ali strmih ovir za sprinterje prvi dan preizkušnje ne bo, drugače bo že v drugi etapi od Žalca do Celja.

Ker bo dirka prečkala tudi mesto ob Dravi, bo popoldne v Mariboru prišlo do posameznih zapor cest. Katerih?

Trasa prve etape skozi Maribor.

Zapore cest v Mariboru med 14.38 in 15.04

Prva etapa kolesarske dirke Tour of Slovenia, ki bo potekala v sredo, 9. junija, s startom na Ptuju ob 13.10 uri in ciljem v Rogaški Slatini predvidoma med 16.30 in 17.30, bo potekala tudi po mariborskih cestah, in sicer na relaciji: Šentiljska cesta – Partizanska cesta – Titova cesta – Tržaška cesta.

Pri tem na Mestni občini Maribor odgovarjajo, da bo promet urejala policija s policisti in policisti motoristi, ki bodo izvajali mobilno zaporo. Glede na različne povprečne hitrosti tekmovalcev se pričakujejo naslednje časovnice prihodov kolesarjev na posamezne ceste:

  • Šentiljska cesta (med 14.38 in 14.51),
  • Križišče Partizanske ceste z Mlinsko ulico in Meljsko cesto (med 14.44 in 14.57),
  • Križišče Partizanske ceste in Titove ceste (med 14.44 in 14.58),
  • Krožišče na Titovi cesti pri UKC (14.46 in 14.59),
  • Križišče Tržaška cesta in Papeževa cesta (med 14.51 in 15.04).

Na dirki bo nastopilo 23 Slovencev

Prvič v zgodovini dirke bo na startu aktualni zmagovalec dirke po Franciji, glede na zasedbo pa bi bilo veliko presenečenje, če v nedeljo, ko bo na sporedu zadnja etapa od Ljubljane do Novega mesta, Pogačar ne bi stal na najvišji stopnički zmagovalnega odra.

Zmago oziroma zeleno majico izpred dveh let sicer brani Italijan Diego Ulissi (UAE Team Emirates). Ta je imel v zadnji izdaji dirke izdatno pomoč, saj je zanj dirkal tudi Pogačar, tokrat pa bosta v obrnjenih vlogah.

Na dirki bo nastopilo 23 Slovencev, od tega dve ekipi s slovensko licenco (Adria Mobil in Ljubljana Gusto Santic) ter selekcija slovenskih kolesarjev na čelu z Janezom Brajkovičem.

Od tekmovalcev ekip svetovne serije bo poleg Pogačarja v dresu UAE Team Emirates nastopil Jan Polanc, Bahrain Victorious pa bosta zastopala Matej Mohorič in Jan Tratnik. V dresu Bike Exchange bi moral nastopiti sprinter Luka Mezgec, a bo zaradi prebolelega covida-19 domačo dirko izpustil.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice