Slika je simbolična (foto: Prostovoljno gasilsko društvo Brezje).
Stari del pogorelega Vrtca Brezje še vedno ostaja v ruševinah. Zato so se v vrtcu odločili za zbiranje dobrodelnih prispevkov s pomočjo dražbe likovnih del svojih malčkov. Poglejte, kako jim lahko pomagate.

V maju je uničujoč požar zajel mariborski Vrtec Brezje, ki ga je s tem pahnil v dokaj negotovo prihodnost. Na srečo ali nesrečo je v požaru zgorel le stari del objekta, saj je gasilcem uspelo preprečiti širitev požara na novo zgrajeni del.

Po tem, ko je Mestna občina Maribor, ki je lastnica objekta, pridobila uporabno dovoljenje za novogradnjo prizidka vrtca, pa je še vedno potrebno izvesti rekonstrukcijo pogorelega dela, s čimer bi naj mariborska občina pričela še letos.

»V naši naravi ni, da bi se vdali, zato smo se odločili, da z otroki v vseh starostnih skupinah in enotah poustvarimo likovna dela največjih svetovnih umetnikov in jih ponudimo na dražbi. Z zbranim izkupičkom bomo kupili didaktične in druge pripomočke,« je povedala ravnateljica Vrtca Pobrežje Branka Šamec.

Ker vsak evro šteje bodo na dražbi ponudili likovna dela otrok

Dražba likovnih del, ki so jih zavzeto ustvarjali otroci ob pomoči vzgojiteljic in vzgojiteljev, bo potekala na Prvi gimnaziji v Mariboru, ki je odstopila svojo vhodno avlo.

»Veseli smo, da smo del tega srčnega projekta in da bodo dela malih umetnikov razstavljena pri nas. Verjamemo, da bodo hitro prodana in da se bodo otroci kmalu razveselili novih didaktičnih pripomočkov, s katerimi bodo razvijali svoje veščine in morebiti čez dobro desetletje kot dijaki prestopili prag Prve gimnazije,« je povedal Herman Pušnik, ravnatelj Prve gimnazije Maribor.

Dobrodelna dražba bo potekala v četrtek, 6. oktobra, ob 17. uri, trajala bo predvidoma dve uri, ki ju bodo popestrili tudi otroci s svojim nastopom. Dogodek je odprte narave in nanj so povabljeni vsi, ki želijo pomagati.

»Veseli bomo vsake donacije, zavedamo se, da vsak evro šteje. Seveda bomo hvaležni tudi podjetjem, ki želijo na tak način izkazati svojo družbeno odgovornost. V tem primeru je najbolje, da se obrnejo na upravo vrtca,« dodaja Branka Šamec in dodala, da lahko posamezniki donacije nakažejo tudi na transakcijski račun vrtca SI56 012706030638843, sklic SI00 2022.

V primeru lepega vremena bo kulturni program potekal na stopnišču pred šolo, likovna dela malih mojstrov pa bodo do zaključka dražbe na ogled v avli šole, kasneje pa jih bodo najboljši ponudniki odnesli domov

Komentarji (13)

David2022 (ni preverjeno)

Otroci zbirajo denar za svoj vrtec....ni kaj, nizko.

Surfeiter (ni preverjeno)

... in podlo!

In reply to by David2022 (ni preverjeno)

Neviden (ni preverjeno)

Kam smo prišli'otroki z plenic že zbirajo za vrtec zbiramo zamaške..itd...politiki in tajkuni pa uživajo na jahtah,kradejo ,odpisujejo in si grejejo debele žuljaste riti medtem ,ko raja strada.

Abaks (ni preverjeno)

In kaj si ti storil ,da tajkuni ne bi uživali in kradli .....ostal si NEVIDEN. Otroci sledijo svojim staršem kot ovce .

In reply to by Neviden (ni preverjeno)

sarikaz (ni preverjeno)

Vrtec je zavarovam 'prosim lepo,kar pomeni ,da bodo dobili novega za đžabe 'pa še boljši bo.spet izkoriščate otroke za vaš članek'res podlo.

Surfeiter (ni preverjeno)

Vrtci so v lasti občine! Pika oz. klicaj! In kaj imajo otroci s tem? Vprašaj! Neko budalo, ki je temu idejni provokator, pač ne razume pomena svoje priskutene ideje ...

Katja7 (ni preverjeno)

Čisto prostituiranje otrok.Za 🤮.DRŽAVA bi morala poskrbeti za to.Poleg tega je vendar jasno,da se take zadeve zavarujejo.

Mestjanar (ni preverjeno)

Nikar se po nepotrebnem ne razburjajte komentatorji zgoraj. Članek si preberite ponovno preden komentirate obtožujoče! Mladi "umetniki" bodo svoje izdelke prodajali na dražbi za nabavo didaktičnih pripomočkov. Požgan aneks vrtca pa se bo zgradil iz zavarovalnine. To pa so besede župana, ki jih je izrekel spomladi, po požigu. »Imeli smo eno izmed najlepših zgodb, gre za dograditev vrtca Pobrežje. Tisto kar smo dograjevali, je zgorelo, zato je veselja malo manj. Pravkar sem bil skupaj z zavarovalnico. Kaže nam relativno dobro, zahvaljujoč tudi spremembam zavarovalnih polic,« je danes (19. 5. 2022) razložil župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič. Upam, da bomo lahko to izvedli v letu 2023, ker sredstva za to so, predvsem iz zavarovanja. Tudi gabariti so znani. Tako upam, da bomo to v letu 2023 dokončali, čeprav upamo, da nam bo to uspelo malo prej,« še dodaja Arsenovič.

Surfeiter (ni preverjeno)

ti si tup ko pavijan

In reply to by Mestjanar (ni preverjeno)

Mestjanar (ni preverjeno)

Umiri konje, opankarček toplovodarski. Stisni se v kot in onaniraj v šajkačo.

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Simple (ni preverjeno)

Baje pa je zagorelo, ker so mali kadili.

Surfeiter (ni preverjeno)

če občinarji ne bi imeli tako ogromnih plač
malčki ne bi rabili zbirati denar za novi vrtec

TABORČAN (ni preverjeno)

kurbe občinske

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Starejše novice