Pred ponovnim odprtjem smučišč policisti Policijske uprave Maribor pozivajo smučarje in ostale obiskovalce k upoštevanju vseh priporočil in k previdnosti ter strpnosti na belih strminah in ob njih.

Kot poudarjajo mariborski policisti, je za pričakovati, da se bodo parkirišča na Bellevueju in Arehu hitro zapolnila, posledično pa bo verjetno nastala tudi gneča

»Zaradi tega vse voznike prosimo, naj upoštevajo cestnoprometne predpise in ne parkirajo na mestih, kjer to ni dovoljeno ali bi oviralo dostop drugim vozilom, še posebej intervencijskim. V primeru, da se bodo parkirišča zapolnila, pa tudi sicer predlagamo, da raje uporabijo krožno kabinsko žičnico in parkirate na parkirnih mestih v neposredni okolici spodnje postaje gondole. Do tja se je moč pripeljati tudi z mestnim avtobusom,« poudarjajo na Policijski upravi Maribor.

Še vedno veljajo vse ostale omejitve

Policisti obiskovalce prosijo, da venomer upoštevajo in spoštujejo navodila redarjev in tistih, ki bodo skrbeli za urejanje prometa ter policistov.

Opozarjajo tudi, da je še vedno prepovedano zbiranje ljudi, velja pa tudi omejitev gibanja med 21. in 6. uro. 

»Prehajanje med občinami zaradi športnorekreacijskih dejavnosti individualnega značaja je dovoljeno samo znotraj iste statistične regije, vendar prebivalce pozivamo, naj ravnajo odgovorno in se v primeru povečane zasedenosti rekreativnih površin v posameznem kraju namenijo drugam. Kjer med osebami, ki niso ožji družinski člani, ni zadostne medsebojne razdalje, manj kot 3 metre, je obvezna uporaba zaščitnih mask tudi na prostem,« dodajajo mariborski policisti. Pri tem zaključujejo, da so preventivni ukrepi odločilnega pomena. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice