Leto novih restavracij, kot so članek poimenoval na MMC je med 15 restavracij, ki so po njihovem mnenju pomembnejše pridobitve tega leta, vključil tudi dve Mariborski.

Kot pišejo na spletni strani so prišli do dveh zaključkov, da Slovenci še vedno obožujemo pice in hamburgerje in da še imamo prostor za dobre in moderne bistroje.

Fudo – sestavine išče pri okoliških kmetijah

Maribor je bogatejši za moderen bistro Fudo, kjer po mnenju avtorice že prej omenjenega članka,takšnih bistrojev še kako primanjkuje.

"Vodja kuhinje Magdalena Pec v Fudu ustvarja moderno, lokalno, fusion kuhinjo, pri čemer sestavine išče po tržnici in okoliških kmetijah, ponuja pa vse od zajtrkov, gurmanskih hot dogov, bbq rebrc, burgerjev, domačih namazov in humusa, lokalnih sirov in pečene polente z garnelami," med drugim piše v članku.

Pri Fudotu pravijo, da so dali krožnikom novo priložnost. Stare so pomešali med nove, odsluženi so znova zaživeli, željni slovesa od spahovanja, zgage in vonja po prežganem, pa so našli novo zatočišče. Zbirko preizkušenih receptov so za štedilnike vzeli profesionalci, naredili so spisek krajevnih dobaviteljev, iz domače moke spekli svoj kruh, obiskali najboljše rejce in sedaj so pripravljeni na najstrožjo preizkušnjo. Vsekakor vredno obiska. 

Posebna omemba za  Rožmarinov steakhouse

Kavarna, restavracija, klub in vinoteka v Galerija Gosposka v središču Maribora je med Mariborčani izredno priljubljena. Ekipa, ki skrbi, da vse teče tako kot je treba, vidi Rožmarin kot prostor z vsebino, kjer lahko organizirate poslovne sestanke, obletnice, poslovna srečanja, rojstnodnevna praznovanja, novoletne zabave. Nekaj podobnega je videla tudi avtorica članka, ki vidi širjenje Rožmarina v picerijo in sedaj še v steakhouse kot ambiciozno in preračunljivo širitev. 

FOTO: Facebook Fudo 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice