Na spletni platformi Kickstarter bo danes zaživela nova slovenska kampanja, ki jo zaganja podjetje Borgla.

Prav danes ob 16. uri, se na platformi za množično financiranje Kickstarter začne nova, že tretja kampanja mariborskega podjetja Borgla, ki je bolje poznano pod blagovno znamko Kefirko in katerega ustanovitelja sta inženirski oblikovalec Marko Borko in grafični oblikovalec Andrej Glažar.

Borko in Glažar nista novinca na Kickstarterju. V preteklosti sta na tej platformi že uspešno zbirala denar. Izpod njunih rok je namreč nastal že Kefirko – pripomoček za pripravo kefirja, ki je bil na Kickstarterju deležen velikega zanimanja. Do konca kampanje sta namreč na portalu za Kefirka zbrala nekaj več kot 50 tisoč dolarjev.

Posoda za fermentacijo sadja in zelenjave

Nov izdelek podjetja Borgla združuje pomembne principe fermentacije zelenjave ali sadja: Poseben pokrov z integrirano pumpico omogoča izhajanje plinov med fermentacijo in črpanje odvečnega zraka iz kozarca ter nevtralizira neprijetne vonjave. Steklena utež pa omogoča, da v stik z živili prihaja le kakovostno steklo.

Kefirko posoda je namenjena za enostavno fermentiranje zelenjave ali sadja. Posameznik tako pripravi zelenjavo in jo nasoli, naloži v kozarec, na vrh postavi utež, posodo zapre in pusti fermentirati.

»Priprava fermentirane hrane je najboljša v manjših količinah iz domačih sestavin. Fermentacija je posledica delovanja živih mikroorganizmov, ki jih najdemo na površini sadja ali zelenjave. Dobre bakterije bodo pod določenimi pogoji zaživele, škodljive pa ne. In te dobre so ključne za poseben okus in pozitiven vpliv, ki ga ima fermentirana hrana na našo prebavo in zdravje,« pravi Marko Borko, ustanovitelj podjetja Borgla.  

Če želite tudi sami podpreti slovenske inovatorje, so posamezne nagrade za prve podpornike kampanje na voljo od 20 ameriških dolarjev.

Spletna povezava do Kickstarter kampanje tukaj.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice