Danes je na Studenško brv prikorakal predsednik Liste mladih Matic Matjašič, in sicer s kovčkom, s katerim je izpostavil stanovanjsko problematiko.

»Simbolika ni naključna. Večkrat smo že opozarjali in še enkrat opozarjam: situacija v Mariboru glede izseljevanja ljudi oziroma mladih se slabša. Statistika zadnjih pet let kaže, da se vsako leto več kot 1.100 prebivalcev Maribora izseli v tujino. In nekaj tisoč v ostale občine. Če nekateri govorijo o gospodarski rasti in napredku, izhodu iz krize in pogledamo te številke, se števila izseljenih vsako leto povečuje za skoraj sto. Mislim, da je jasen signal, zakaj s kovčkom,« je pojasnil 24-letnik.

Ob tem je dodal, da imajo mladi le dve poti – ali spakirajo kovčke ali pa se v obliki revolucije oziroma reforme združijo in se postavijo zase: »Veliko politikov govori o mladih, a stanje je še vedno takšno, kot je. Nekih realnih rešitev ni bilo predstavljenih in zato smo pač mi tukaj.«

Tako so v sedmih dneh zbrali zadostno število overjenih podpisov, izvolili organe in se podali v gibanje. »Mladi ne bomo tiho, medtem ko se politika ukvarja z razprtijami.

Poenotimo se!

A pravzaprav so javno pozivali vse politične akterje mesta.

»Da se poenotimo okoli enega kandidata ali kandidatke, ki bo interese mesta dal pred lastne interese oziroma interese stranke. Danes javno pozivamo vse stranke, kandidate, ki so ali še bodo napovedali kandidaturo za župana MOM, da razmislijo o pobudi in nam odločitev, ali so pripravljeni stopiti skupaj za mesto Maribor in preseči te delitve, sporočijo do jutri do 12. ure.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice