Slika je simbolična.
Zaradi trenutne epidemiološke situacije in šolanja na daljavo so se organizatorji odločili, da podaljšajo rok za oddajo raziskovalnih nalog, ki jih vsako leto napišejo mladi mariborski raziskovalci.

Že vse od leta 1982 na mariborskih šolah poteka raziskovanje mladih v programu Mladi za napredek Maribora. S projektom spodbujajo ustvarjalnosti in inovativnosti mladih, šolarje učijo samostojnega raziskovalnega dela in vzbujajo zavest o soodgovornosti za razvoj okolja v katerem živijo. 

Vsako leto v programu sodeluje več kot 300 mladih raziskovalcev iz višjih razredov mariborskih osnovnih šol, srednjih šol in dijaških domov, ki pod vodstvom mentorjev oddajo več kot 200 raziskovalnih nalog.

Sprva je projekt potekal v organizaciji Mestne občine Maribor, od leta 2007 dalje poteka pod okriljem Zveze prijateljev mladine Maribor.

Zaradi koronavirusa podaljšali rok oddaje 

»Zaradi trenutnih razmer v zvezi s koronavirusom in šolanjem na daljavo, vas obveščamo, da se rok za oddajo nalog v letošnjem letu podaljša tri tedne in sicer je nov rok za oddajo nalog v četrtek, 4. 3. 2021,« so zapisali na spletni strani mariborske občine. 

Vsa ostala navodila, načini oddaje nalog in ostala določila v natečaju ostajajo nespremenjeni, spreminjajo se samo roki oddaje in javnih zagovorov.

Vse informacije o natečaju so objavljene na spletni strani Zveze prijateljev mladine Maribor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice