Zaradi porasta obiska pokopališč v prihajajočih dnevih so se na Marpromu odločili, da okrepijo avtobusni prevoz. Zraven rednih bodo do mariborskih pokopališč te dni vozili še dodatni avtobusi. Preverite, kdaj in kje.

Ob dnevu reformacije in dnevu spomina na mrtve, 31. oktobra in 1. novembra, bo Marprom okrepil avtobusni prevoz na linijah številka 3 in 12. Na teh linijah v smeri mariborskih pokopališč bodo tako oba praznična dneva poleg rednih vozili še dodatni avtobusi.

Pri tem bodo avtobusi na liniji 3 in liniji 12 vozili po ustaljeni trasi, prevoz pa bo potekal po nedeljskem oziroma prazničnem voznem redu.

Dodatni avtobusi

Pri tem pa so na Marpromu zagotovili tudi dodatne avtobuse. Ti bodo vozili z glavne avtobusne postaje do pokopališča Pobrežje, in sicer po trasi Mlinska AP–Partizanska cesta–TPC City–Glavni trg–Pobreška cesta– Osojnikova ulica. Povratek te linije pa bo po isti poti. Dodatni avtobusi bodo pričeli z vožnjo ob 8.20 in nato vozili vsakih 20 minut.

Dodatni avtobusi bodo vozili tudi na liniji Mlinska AP–Pobrežje–Pokopališče Dobrava, in sicer na vsakih 30 minut, prav tako pa bodo dodatni avtobusi vozili na liniji Mlinska AP–Gosposvetska rondo–Tezno–Pokopališče Dobrava na vsakih 70 minut.

»V izogib prometnim zastojem in težavam pri iskanju prostih parkirnih mest obiskovalce pokopališč vabimo, da za prihod do njih in povratek domov ob bližajočih se praznikih uporabite redne in dodatne avtobuse mestnega potniškega prometa,« še sporočajo iz Marproma.

Vozni red dodatnih avtobusov si lahko potniki ogledajo v obvestilu na spletni strani Marproma.

Dodatne spremembe v prometu okoli pokopališč

Ob prihajajočem prazničnem podaljšanem koncu tedna znova pričakujemo povečan promet v bližini pokopališč, zato bodo na omenjena dneva veljale nekatere spremembe v prometni ureditvi v okolici pokopališč Pobrežje, Gorca nad Malečnikom in v Razvanju:

  • za ves promet bo od 31. oktobra od 1. ure do 1. novembra do 23. ure zaprt del Ceste XIV. divizije med Osojnikovo in Šolsko ulico;
  • v delu Ceste XIV. divizije med Osojnikovo ulico in Ulico bratov Greifov bo od 31. oktobra od 1. ure do 1. novembra do 23. ure začasno veljal enosmerni prometni režim v smeri Osojnikova-Ulica bratov Greifov;
  • na cesti Hrenca–Malečnik, ki vodi do pokopališča Gorca, bo 1. novembra od 5. do 21. ure urejen enosmerni promet od križišča v Hrenci proti križišču v Malečniku;
  • v Razvanju bo v delu Pivolske ceste, na odseku med Krožno potjo in Oberlajtovo potjo, 1. novembra od 5. do 21. ure urejen enosmerni promet. Začetek enosmernega režima bo v neposredni bližini objekta Pivolska cesta 10, v smeri proti Oberlajtovi poti;
  • ob Pokopališču Pobrežje bo parkiranje osebnih vozil mogoče ob Osojnikovi ulici, Prečni ulici (pri OŠ Borcev za severno mejo), Kosovelovi ulici (pri sedežu MČ Pobrežje) ter na parkiriščih ob 2 hitri cesti, na površinah nad pokritim vkopom hitre ceste ter v delu ulice Borcev za severno mejo in zahodnem vozišču Ceste XIV. divizije med Osojnikovo ulico in Ulico bratov Greifov;
  • pri Pokopališču Dobrava bo parkiranje mogoče neposredno pred vhodom.

Obiskovalce pokopališč pri tem prosijo, da ne ustavljajo in ne parkirajo vozil na nedovoljenih mestih ter da upoštevajo navodila policije in medobčinskega redarstva.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
NIOMSSTD (nepreverjen)

g the article, and more impor https://vidmate.onl/download/ tantly, your personal experience mindfully using our emotions as data about our inner state and knowing when it’s better to de-escalate by taking a time out are great tools. Appreciate you reading and sharing your story since I can certainl

Neviden (nepreverjen)

Ne vem kdo je tu fukjen'tam pravijo ne se družit, ker je vse polno okuženih'v drugo pa ti pravijo raje na avtobus, ha, ha, ha, pa vi niste normalni.

Starejše novice