FOTO: Jure Banfi
Senat mariborske univerze soglašal z dopolnitvijo programa in zvišanjem števila vpisnih mest za tujce.

Senat Univerze v Mariboru je v torek podal soglasje k dopolnitvi programa dela univerze za letos, ki se nanaša na področje odprte znanosti.

Soglašal je tudi s predlaganim povišanjem števila vpisnih mest za tujce, so danes sporočili z univerze.

Več vpisnih mest za državljane nečlanic Evropske unije

Senatorji so soglašali s predlaganim povišanjem števila vpisnih mest za državljane držav nečlanic Evropske unije za vpis v prvi letnik dodiplomskih in enovitih magistrskih študijskih programov v študijskem letu 2024/2025 za prvi prijavni rok.

Predlog za povišanje števila mest so podale ekonomsko-poslovna fakulteta, fakulteta za naravoslovje in matematiko, fakulteta za strojništvo, fakulteta za varnostne vede ter filozofska fakulteta. 

Hkrati so senatorji potrdili še dopolnitev rokovnika za prijavno-sprejemni postopek za te tujce.

Senat je tudi potrdil podaljšanje prehodnega obdobja za implementacijo v letu 2022 akreditiranih vpisnih pogojev v univerzitetne študijske programe prve stopnje za kandidate s poklicno maturo in petim predmetom splošne mature, in sicer do vključno študijskega leta 2026/27 oziroma do spremembe vpisnih pogojev v skladu z novo zakonodajo.

Študenta spremljajo do vstopa na trg dela

V nadaljevanju so senatorji soglašali z vrednotenjem udeležbe na izobraževalnih delavnicah Študentskega središča Univerze v Mariboru z dodatnimi ECTS točkami. 

»S storitvami skupne podporne točke, to je v okviru Študentskega središča Univerze v Mariboru, na Univerzi v Mariboru spremljamo posameznika od začetka njegove študijske poti, med študijem, ko se pojavijo številni (učni in drugi) izzivi, do vstopa na trg dela ob zaključku študija. 

Z vrednotenjem teh delavnic bo prepoznan in nagrajen trud študentov, hkrati pa jim bo omogočeno, da izkažejo svojo angažiranost ter pridobljena dodatna prenosljiva znanja in spretnosti potencialnim delodajalcem,« so v sporočilu za javnost zapisali na univerzi.

Senatorji so potrdili še spremembe študijskih programov ter dva predloga poletne šole.

Komentarji (1)

Inšpektor Goflja (ni preverjeno)

Tujci se bodo masovno vpisovali na filozofsko. Groza!

Starejše novice