Vir: Facebook, Zveza Prijateljev Mladine Maribor
Dom Miloša Zidanška na Pohorju, ki čez celo leto gosti številna letovanja ter druge aktivnosti, išče novega oskrbnika. Preverili smo, kakšni so pogoji najema.

Zveza prijateljev mladine Maribor je objavila razpis, s katerim zbira ponudbe za oddajo Doma Miloša Zidanška.

Dom Miloša Zidanška leži na Hočkem Pohorju na nadmorski višini 1030 metrov in je od Maribora oddaljen 22 kilometrov. Storitve počitniškega doma, ki ga sedaj dajejo v najem, večinoma koristijo otroci in mladostniki, v njem pa občasno gostijo tudi skupine odraslih.

Po navadi Zveza prijateljev mladine Maribor v času počitnic, četudi dom obratuje celo leto, organizira letovanje, zimovanje in tabore za otroke in mladostnike ter različna usposabljanja, srečanja in druge aktivnosti, uporabljajo ga tudi društva, zveze in neprofitne organizacije, pa tudi kulturna ter športna društva, študentski klubi, osnovne ter srednje šole, druge organizirane skupine ter individualne goste.

Sedaj pa pri Zvezi prijateljev mladine Maribor z razpisom iščejo novega oskrbnika.

Dom s 75 ležišči in tudi stanovanjem za oskrbnika

Predmet najema je nepremičnina, ki obsega počitniški dom Miloša Zidanška, z vsemi funkcionalnimi spremljevalnimi objekti, med drugim gre za gospodarsko poslopje, čistilno napravo ter plato za plinski kontejner.

V pritličju doma, ki obsega 238 kvadratnih metrov, je kuhinja in točilnica z veliko jedilnico ter dve manjši jedilnici. Vsaka jedilnica je hkrati večnamenski prostor in omogočajo skupno pogostitev do 100 gostov.

Sobe za goste so različne, obsegajo od enega do 14 ležišč. Skupno pa je za goste v domu na razpolago do 75 ležišč. Sobe za goste se nahajajo v prvem in drugem nadstropju doma ter so opremljene s pogradi, sobi na mansardi pa sta opremljeni s posteljami.

Kvadratura prvega nadstropja je 220 kvadratnih metrov, drugega 162 kvadratnih metrov, mansarda pa obsega 96 kvadratnih metrov.

Ob gostinskih sobah je v prvem nadstropju doma stanovanje, namenjeno oskrbniku oziroma njegovi družini, pri čemer stanovanje obsega tri bivalne prostore in lastne sanitarije. 

V kleti doma so tehnični prostori, med drugim kurilnica, pralnica, skladišča, prostori za garderobo ter sanitarni prostori za osebje. Kvadratura kleti je 100 kvadratnih metrov.

Pogodbo bodo podpisali za od tri do pet let

Pogoj najema objekta je, da se na lokaciji doma nadaljuje izvajanje dejavnosti, podobnih dejavnosti počitniškega doma, ki bodo vključevale ponudbo nočitev, penzionskih storitev in podporno gostinsko ponudbo.

Z izbranim ponudnikom bo Zveza prijateljev mladine Maribor sklenila najemno pogodbo za poizkusno dobo enega leta, naknadno z možnostjo podaljšanja najemne pogodbe od tri do pet let.

Najemnik poleg najemnine krije vse stroške, nastale z dejavnostjo, in ki bodo podrobneje opredeljeni v pogodbi. Pri izbiri najugodnejšega ponudnika pa bodo upoštevali oceno primernosti programskega načrta, reference in ponujeno višino najema ter jamstvo za izvrševanje pogodbenih obveznosti.

Prijave na razpis bodo obravnavane kot pravočasne, če bodo najkasneje do 15. marca prispele na naslov: ZPM Maribor, Razlagova 16, Maribor 2000, ali na e-naslov [email protected]

Več informacij lahko posamezniki najdeno na spletni strani Zveze prijateljev mladine Maribor.

Starejše novice