Odgovorni urednik Radia City Bor Greiner je v podkastu Zorni kot na Radiu Maribor spregovoril o načrtih madžarskih lastnikov z mariborskim radiem.

V podkastu Radia Maribor Zorni kot, ki je namenjen komentiranju in analiziranju aktualnih tem, so tokrat spregovorili o dogajanju na mariborskem Radiu City. Med drugim so spregovorili o tem, kakšni so načrti novih madžarskih lastnikov z radiem. Bodo odpustili nekaj zaposlenih? 

»Mislim, da se je, kar so mislili odpustiti, že zgodilo,« je v oddaji povedal odgovorni urednik Radia City Bor Greiner. 

Dodal je, da je sprememba, ki je bila za njih dramatičnega, prepolovila novinarske in moderatorske vrste, a da se nič dramatičnega več ne bo zgodilo. 

Kako se pri delu čuti vpliv novih lastnikov? 

Greiner je povedal, da se čuti predvsem tako, da »so šli iz znanega lastnika v neznane«.

»Mi smo del korporacije, kjer smo v 'Excelovi tabeli 137. postavka,« je dodal: »To je povsem drug občutek. Gre za drugo komunikacijo, ki ima tako tako pozitivne kot tudi negativne plati.«

Kot pravi, se ni zgodilo, da bi bili prisiljeni politično v eni smeri delovat: »Po ekonomski plati pa gre za racionalizacijo brez konca, v smislu, kje še lahko malo stisnemo. Težko pa rečem, kaj se bo zgodilo. 

Pa lahko pride do zmanjševanja zaposlenih? »Debate z novimi lastniki so intenzivne, in še trajajo. Vse se lahko zgodi,« pojasnjuje odgovorni urednik. 

Kakšna bo usoda Reporterja Milana? 

Ob tem je Greiner v podkastu Zorni kot povedal, da Reporter Milan ostaja. »Ni najcenejši del programa, tako da pri optimizaciji poslovanja je dosti govora o tem.«

Dodal je, da je v tem trenutku Reporter Milan del radia tako kot Bor Greiner, Dejan Vedlin, Natalija Veronik. »Ali bo tako v prihodnje, dam 'jurja' nekomu, da mi to pove,« je dejal. 

Komentarji (18)

Surfeiter (ni preverjeno)

Meni ne rabiš dati nič, ti povem zastonj ... ko bodo novi lastniki opravili neodvisno, nepristransko analizo poslušanosti radia ter padec poslušanosti v zadnjih letih ... boste leteli vsi ... in potem bo pri Marpurgeru Vanč reko:"Glej Vedlin leta!"

Leka (ni preverjeno)

Vedlin and Co. so pase. Tega se več ne posluša. Naj gredo na StandUp sceno .

Pohorčan (ni preverjeno)

Kuj sen sliša da prihaja na radio prihaja Geza Mezga.

Ajgor1 (ni preverjeno)

Ta radio je v prostem padu zadnjih 10 let. Bivši lastnik je zelo dobro to vedel in ga zato tudi z lahkoto prodal...dokler je še lahko kaj iztržil. Vedlin&Co pa v jutranjem programu preprosto niso več za poslušat. Reporter Milan pa....če ne bi idej črpali iz dnevnih tem tega mesta....ne bi imeli kaj povedat. Včasih jim sicer uspe "razdret" kakšno dobro....v glavnem pa je rdeča nit poudarjanje štajerskega dialekta, pa še to v smeri pretiravanja.....nič posebaj smešnega.

ip (ni preverjeno)

Samo nemo lahko gledaš kako izginja indentiteta mesta.

Marto (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Prokleti Madžari kaj vam
Pridemo razbit radijo če gre salca!! Pa se pofukano vašo banko vam pridemo razbit z vami vred huni!!

Lentiš (ni preverjeno)

Eh, na totem radiu ste zmagali pred leti ko ste zaradi one novice z gondolo totalno razbili onega vedno "treznega" Dragaša.
Vsaka čast majstri!

nera (ni preverjeno)

niti poslušam niti vecera ne berem, naj vse propade

vordak (ni preverjeno)

povem ti, daj mi jurja, ajde, če si res tak frajer. bla bla bla, laži tisti kdor te je skotila. če take bedarije meljete na radiu, ni čudno da dobite odpoved in je pravilno tako!

czd (ni preverjeno)

Ne posluša se zaradi najslabše predvajane glasbe.

Rq (ni preverjeno)

čas je da se bedasti reporter umakne... to je bilo aktualno, ko je radio nastajal, ko je imel 30 poslušalcev, ko se je vse delalo "po domače". prostaštvo, norčavost in bebavost ne sodita v eter. razen, če hočete to spodbujat tudi pri poslušalcih. maribor je pod nivojem tudi zaradi takih.

pohorskisvizec

Ne poslušam.

Berbad (ni preverjeno)

City je vsaj ostal lokalni, mariborski radio za razliko od Radia Center. Jutranji program poslušam samo zato, ker mi grejo drugi še bolj na živce, muzika pa je tako mainstream, da je že za kozlat.... poslušam jih od vsega začetka ampak vedno bolj pogosto "prešaltam" postajo. Pravzaprav jih poslušam še samo zaradi navade

SebaMb1 (ni preverjeno)

Res me vse skupaj žalosti. Res niso več tak avtentični, kot so bili, ampak poslušam jih od prvega dneva.... nikoli ne preklopim radia. Razen, ko je ob 11h al kolkih fop shop po radiu, tu so pa šli preko dobrega okusa. Ne glede kolko špukate po triotu in programu, če jih več ne bo, bo radio propadel in s tem velik del Maribora! Čisto iskreno... Kateri drugi radio pa je sploh za poslušat?!? Povsod ljubljanščina in afnanje ali pa jugo muzika cel dan. Ne, hvala!

Pujsa Pepa (ni preverjeno)

bom kaj rekla Orbanu
mogoče bo pa on vplival na lastnika, ki bi postavil
še kakšnega
reporterja Aleksandra,
pa Reporterja Andreja,
pa reporterja Franca
pa reporterja Borisa
pa reporterja Alojza
pa reporterko Magdaleno
veste ljudje morajo biti obveščeni
in takšni reporteri so ključna vez med mestom ,in mestnimi politiki

Revel (ni preverjeno)

da bog da ugasne ta bedni radio zakaj same reklame adijo by by

mestni siledžija (ni preverjeno)

Pujsa Pepa
jaz te imam rad

Prednica (ni preverjeno)

Poslušam občasno že zaradi navade.
Ampak Vedlin je zelo moteč, Greinerju skače v besedo, pa še žaljiv povrhu. Težko ga je za poslušat.
Milani par jih je bilo dobrih...

Starejše novice