Posnetek zaslona današnjega protesta.
Da se Ptujčani nikakor ne strinjajo z že večmesečnim zaprtjem gostinskih lokalov, so danes pokazali protestniki, ki so se zbrali v ptujskih gostinskih lokalih in zahtevali njihovo čimprejšnje odprtje.

Po informacijah, ki smo jih pridobili v uredništvo, naj bi nekateri ptujski gostinci ljudi pozvali, da jih podprejo kljub vladnim odlokom, ki prepovedujejo zbiranje in narekujejo zaprtje gostinskih lokalov.

Tako se je prav danes na manjšem protestu na Ptuju zbralo kar nekaj podpornikov oziroma kritikov zaprtja gostinskih lokalov.

Na družbenem omrežju Facebook smo zasledili, da se je manjše število posameznikov zbralo na Čučkovi ulici, pri mestnem stadionu na Ptuju, v bližini gostiln na Čučkovi ulici. Tam so protestniki posedali po gostinskih terasah in uživali v pijači, ki so jim jo nudili gostinci.

Dogajanje so budno spremljali tudi ptujski policisti, ki so protestnike, ki so posedali po bližnjih gostilnah, popisali. Protestniki so se odzvali mirno in jim ponudili potrebne informacije.

Kljub temu je bilo ozračje zelo napeto, saj so protestniki, kot je videno na objavljenih posnetkih na družbenem omrežju Facebook, izkazovali svojo »državljansko nepokorščino« in verbalno 'napadali' policiste.

Tako je bilo slišati tudi stavke, kot so: »kako lahko greste, s tem, kar delate, spat«, »te represije more biti konec«, »mi bomo tudi vojno sprožili«.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mislimmmm (nepreverjen)

bravo, Ptujčani!

dd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

EDINA REŠITEV NA DALJŠI ROK, BRAVO, PREPROSTO NE JEBAT VEČ PET POSTO KARKOLI REČE VLADA IN VZPOSTAVITEV LOKALNE ANARHIJE KJER NE BO VELJALA NOBENA VLADNA STVAR, ŠE MALO PA VAM BOJO PO DOMOVIH PREVERJALI Z GESTAPOM ČE NOSITE MASKE IN IMATE RAZDALJO DOMA MED MIZAMI

Default (nepreverjen)

Pijani cefuri ne zmorejo vec brez alkoholu I sedaj izsiljujejo

Starejše novice