Najboljši mariborski učenci in dijaki so se zbrali v središču mesta, kjer jih je nagovoril župan, za zabavo pa so poskrbeli fantje in dekle iz zasedbe LPS.

Po uspešnem zaključku šolskega leta je sledila podelitev priznanj najuspešnejšim učencem in učenkam ter dijakom in dijakinjam mariborskih osnovnih in srednjih šol.

Letos je bila ta še posebej energična in polna zabave. Vabilo na Trg Leona Štuklja je dobilo 268 odličnjakov iz devetnajstih osnovnih šol in 227 dijakov, ki so dosegli odličen uspeh. 

Zbrane odličnjake je najprej nagovorila voditeljica dogodka Ana Praznik, nato pa jih je pozdravil mariborski župan Saša Arsenovič

Arsenovič: »Znanja vam nihče ne more vzeti«

Župan se je v nagovoru zahvalil tudi vsem staršem, učiteljem, inštruktorjem, babicam in tetam, ki so pomagali do najboljših ocen. 

»Znanja vam nihče ne more vzeti,« je sporočil učencem in dijakom: »Tega boste vedno lahko ponesli kamorkoli v svet in upam, da se boste potem spet vrnili v Maribor in to znanje vračali v naše čudovito mesto in regijo.« 

»Zdaj je čas za vašo zabavo,« je še povedal in jim zaželel brezskrbno poletje: »Plavajte, družite se, plešite in čim manj bodite na družbenih omrežjih.«

Iz evrovizijskega odra na Trg Leona Štuklja za mariborske odličnjake

Nato pa je sledila zabava. Za zbrane na trgu so s svojimi avtorskimi komadi in priredbami nastopili mladi Celjani LPS. Ti so s pesmijo Disko letos zastopali Slovenijo na izboru za pesem Evrovizije v Torinu. 

Skupino LPS (Last Pizza Slice) sestavljajo Filip Vidušin (vokal), Gašper Hlupič (bobni), Mark Semeja (električna kitara), Zala Velenšek (bas kitara, tenor in alt saksofon) in Žiga Žvižej (elektronske klaviature).

Nastala je decembra 2018 v glasbeni sobi Gimnazije Celje center.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Surfeiter (nepreverjen)

Aaaahhhaaa ... in vi bedački mislite da ste v EU? Ja, ko pogledate jutranjo kolono na Šentilju ... ko se peljem iz Salzburga v München se čez mejo peljem s 150/uro ... koga vi jebete ?

Pecnik Suzana (nepreverjen)

Pozdravljeni, ponudba posojila med resnimi in poštenimi posamezniki v 72 urah.
Za vse vaše finančne težave sem vam še naprej pripravljen pomagati. moj kredit je odprt za posameznike in podjetja, ki so sposobni spoštovati pravico do financiranja in pogodbo, ki jo bomo morali podpisati. kontaktirajte me po e-pošti: [email protected]

Starejše novice