Indijanskega poletja je konec, prihajajo hladnejši dnevi in noči. Kdaj bodo radiatorji v stanovanjih topli?

Sistem daljinskega ogrevanja Mestne občine Maribor je v stalnem celoletnem pogonu in omogoča celodnevno ogrevanje vseh nanj priključenih objektov 365 dni v letu. Neuradno so sicer z ogrevanjem posamičnih objektov že vstopili v kurilno sezono in so polno pripravljeni na vsesplošni vklop.

Glede na trenutno vremensko napoved Agencije RS za okolje bo 17. 10. 2023 ob 21. uri zelo verjetno izpolnjen dodatno formalni pogoj za začetek ogrevalne sezone – tri dni zapored ob 21. uri zunanja temperatura pod 12 stopinj Celzija.

Predvideno ogrevanje v sredo

Energetika Maribor iz Skupine JHMB bo naslednji dan po izpolnitvi pogoja za začetek kurilne sezone tudi večstanovanjskim objektom, iz katerih do takrat ne bodo naročili začetka ogrevanja na dežurno telefonsko številko podjetja, vključila ogrevanje objekta.

V večstanovanjskih objektih, ki tudi po izpolnitvi formalnega pogoja in vključitvi ogrevanja tega še ne bi potrebovali, lahko preko svojih predstavnikov oz. upraviteljev na navedeno telefonsko številko sporočijo prekinitev ogrevanja.

Za koga pravilo ne velja?

Komentarji (4)

DipsY (ni preverjeno)

Ma dajte no, kaj te norite. Sredi oktobra ogrevalna sezona, poloznice bojo takoj namest zdaj 35eur, 80eur ce ne kurim ali 140 ce odprem ventile... omike se naj oblecejo bemu mast 😂

ah (ni preverjeno)

Točno tako, nekje sredi novembra bi bilo idealno.. vse ostalo je prehitro.

In reply to by DipsY (ni preverjeno)

orožnik (ni preverjeno)

Še ena prednost življenja na deželi, o tem odločamo sami, bojim pa se, da nam bo zblojena levičarska Evropa, katere napotke naša vlada uveljavlja brez milosti, še to prepovedala, oz postavila neka pravila, baje so že drve, kot kurjava problem.

Partizan1 (ni preverjeno)

Na deželi pa životarite desničarji in prav je tako.

In reply to by orožnik (ni preverjeno)

Starejše novice