Foto: Dostop.si
Tradicionalne Lampiončkove igre bodo tudi letos potekale na »Dan študentov Univerze v Mariboru«, veliki zaključek z eno najbolj tradicionalnih zabav na Štajerskem sledi konec meseca maja.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru ter ŠTUK konec meseca maja pripravljata tradicionalni »zaključek« študijskega leta – Lampiončke

Prvi Lampiončki so bili organizirani že leta 1981, kar prireditev uvršča med najbolj tradicionalne na Štajerskem in tudi v Sloveniji. 

S svojo tradicijo so prerasli v edini pravi študentski praznik in v enega največjih dogodkov na prostem v Sloveniji, ki vsakoletno združuje množice mladih. 

Lampiončki so pomemben del mestnega utripa, saj že vrsto let v univerzitetno mesto Maribor privabljajo generacije iz vseh regij Slovenije.

»Slogan ''V družbi prijateljev'' lepo ponazarja pomen dogodka, kot so Lampiončki. Ravno zato smo se odločili, da letošnjo izvedbo pripravimo na četrtek, saj je ob koncu tedna manj študijskih obveznosti na fakultetah, hkrati pa omogočimo tudi ostalim obiskovalcem, ki niso več študenti, da se dogodka udeležijo ter podoživijo spomine iz mladosti. 

Tudi letošnji program je namenjen vsem generacijam in verjamemo, da se nam obeta še ena nepozabna »čaga« pred vstopom v poletje,« je povedal David Bohar, predsednik Študentske organizacije univerze v Mariboru.

Tradicionalne igre

Tradicionalne Lampiončkove igre, kjer so bodo študentje pomerili v različnih športih (košarka 3x3, futsal, odbojka na mivki, zabavne igre), bodo potekale v torek, 14. maja, na Dan študentov Univerze v Mariboru. 

Dogajanje bo potekalo skozi ves dan, najboljše ekipe pa bodo prejele tudi laskavi naziv zmagovalcev Lampiončkovih iger.

Letošnji program

Koncertni program na glavnem odru od vsega začetka privablja priznane glasbenike in glasbene skupine, hkrati pa ŠOUM predstavitev pred velikim občinstvom ponuja tudi manj uveljavljenim glasbenikom. 

Z letošnjim programom želi organizator dogodka obiskovalcem ponuditi druženje generacij, ki se ali pa so se srečevali v Univerzitetnem mestu Maribor. 

Na travnati ploščadi ob UŠC Leona Štuklja bodo letos nastopili:

  • Crvana jabuka,
  • Modrijani,
  • Mambo Kings,
  • Leopold I.,
  • Jet Black Diamonds in
  • Smetnaki.

Najcenejše vstopnice bodo od 15. 4. 2024 naprej na voljo preko spletne strani www.stuk.org in v kavarni ŠTUK.

Starejše novice