Slika je simbolična (foto: Jaka Arbutina).
Slovenijo se zadnje dni znova spopada z neurji z vetrom, močnim dežjem in poplavami.

Zaradi odpravljanja posledic neurja z močnim vetrom in poplavami preteklih dni je bilo včeraj zabeleženih skupno 45 dogodkov, od tega na območjih regijskih centrov za obveščanje Brežice, Kranj, Celje, Nova Gorica, Slovenj Gradec, Ljubljana, Koper, Ptuj in Postojna, poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Gasilci, delavci cestnih in komunalnih služb in pripadniki civilne zaščite so odstranili podrta drevesa, črpali podtalne in meteorne vode, izvajali protipoplavne zaščitne ukrepe in nameščali protipoplavne vreče, čistili cestišča, zasilno prekrili ostrešja različnih objektov in pregledali ter zavarovali zemeljske plazove.

Na terenu je bilo aktivnih skupno 31 gasilskih enot, od tega štiri poklicne. Podrto drevo je obviselo in ogrožalo javno razsvetljavo in Telemachove komunikacije na Jesenicah, plaz pa je odtrgal 50 metrov cestišča v naselju Spodnji Razbor v občini Slovenj Gradec.

V Krčevini pri Vurberku, Mestna občina Ptuj, so včeraj, ob 7.27, gasilci prostovoljnih gasilskih društev Ptuj in Grajena s pomočjo čolna evakuirali eno osebo iz poplavljenega stanovanjskega objekta ter pregledali poplavljeno območje.

Vremenska napoved

Ob prehodu vremenske fronte bo danes dopoldne še deževno in vetrovno, nato se bo delno zjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 18, na severozahodu okoli 11 stopinj Celzija.

V ponedeljek zjutraj bo po nižinah megleno, čez dan bo delno jasno. Več oblačnosti bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije ter na jugovzhodu države, kjer bo zvečer možna kakšna ploha. Še bo pihal jugozahodni veter.

Najnižje jutranje temperature bodo med dve in sedem, na Primorskem do 12 stopinj Celzija, najvišje dnevne od 12 do 18 stopinj Celzija.

V torek bo na zahodu pretežno oblačno s kakšno kapljo dežja, drugod bo deloma sončno. 

V sredo bo delno jasno z jutranjo meglo po nižinah.

“Radarska

Komentarji (1)

Ejakulat Ibro (ni preverjeno)

Meni je došlo.......

Starejše novice