Foto: Janez Klenovšek
V Združenju EPEKA že drugo leto zapored organizirajo dogodek Bademantl dan – dan gole resnice o globalnem segrevanju, ki bo jutri, 28. avgusta.

Dogodek se bo pričel ob 10. uri z vožnjo s sandolini po reki Dravi ali s kolesi ob reki Dravi od Koblarjevega zaliva do Mariborskega otoka.

Ob 11.30 se bo pričela okrogla miza, katere gostje bodo Nicoleta Nour, Mladi za podnebno pravičnost, Damjan Vinko, profesor biologije, Katja Sreš, Ekologi brez meja in moderator Mateo Hučuršćak.

Z dogodkom želijo opozoriti na globalno segrevanje in širšo javnost opomniti na majhne korake, ki jih lahko naredi vsak izmed nas, da bi pozitivno vplival na varstvo okolja.

V okviru dogodka se bodo dotaknili tematik globalnega segrevanja, lokalnih, nacionalnih in mednarodnih strategij na področju soočanja s podnebnimi spremembami ter možnosti, ki jih kot posamezniki imamo, da pozitivno vplivamo na okolje. 

Prost vstop na kopališče bo jutri omogočen vsem, ki na Mariborski otok pridejo oblečeni v kopalni plašč oziroma bademantl.

Starejše novice