Slika je simbolična
V mariborskem podjetju A&E Europe bo v ponedeljek opozorilna stavka zaradi slabega odnosa podjetja do zaposlenih in splošnega nezadovoljstva.

Delavci v podjetju A&E Europe, ki se ukvarja z izdelavo industrijskega sukanca, bodo v ponedeljek stavkali. Za stavko so se odločili zaradi odnosa podjetja do zaposlenih in splošnega nezadovoljstva.

Jutri med 10.00 in 12.00 bodo tako izvedli opozorilno stavko, nato pa bodo stavko stopnjevali do izpolnitve stavkovnih zahtev, so sporočili s Konfederacije slovenskih sindikatov. 

»Konfederacija slovenskih sindikatov je v dobrem letu in pol delovanja v tem mariborskem podjetju naredila vse za ureditev razmer v socialnem dialogu, a žal neuspešno,« so zapisali.

Do pravega dialoga ni nikoli prišlo, saj je že sama komunikacija s podjetjem otežena, »saj poteka večinoma preko s strani podjetja pooblaščene odvetniške družbe, direktor podjetja je v Nemčiji, lastniki pa v Združenih državah Amerike.«

Spomnimo. Konfederacija slovenskih sindikatov je na nevzdržne razmere opozarjala že lani, ko so direktorju očitali, da delavcem v vročini ne zagotavlja pijače, s službenim vozilom pa na črno izvaja prevoze.

Zaposlenim je zdaj dokončno prekipelo in so se odločili za stavko, ki so jo zaradi epidemije že dalj časa prelagali.

Povod za stavko je bila višina božičnice, ki je dosegla 250 evrov, kar je po oceni sindikata premalo glede na delo v epidemiji in dobre poslovne rezultate.

»Žalostno je, da morajo kljub izjemnim naporom pri delu v epidemiji delavci stavkati za ureditev nerešenih osnovnih stvari, za ureditev katerih delodajalca že tako zavezujejo pozitivni predpisi,« so sporočili s Konfederacije slovenskih sindikatov. 

Komentarji (3)

božidar (ni preverjeno)

PRIDRUŽITE SE POLICAJEM

Gucibuci (ni preverjeno)

To je ta pravi direktor ki jebe šefe
in ne delavcev
Živel tak direktor,
SAmo šefeki lahko naredijo največ škode v podjetju
delavci je ne morejo
Naši direktorji pa skupaj z šefekimi jebejo delavce do zadnjega atoma moči
Še enkrat Živel tak direktor
Takšne šefeke je treba jebat in še enkrat jebat
in upam, da ji bo v drugem letu še 1000 krat bolj jebal

Busybee (ni preverjeno)

smo gnes pospravljali koruzno slamo z njive
pa smo našli puško
Še sreča da ni poškodovala kombajna
Kaj mislite
Kdo je vrgel puško v koruzo

Starejše novice