Iz vrst Konfederacije slovenskih sindikatov prihajajo očitki na račun direktorja mariborskega podjetja A&E Europe. Delavcem v vročini ne zagotavlja pijače, s službenim vozilom pa na črno izvaja prevoze.

Direktor podjetja A&E Europe Ralph Erhardt po besedah Konfederacije slovenskih sindikatov ni dorasel svojemu položaju direktorja podjetja s 170 zaposlenimi.

Delavci podjetja že nekaj časa konfederaciji sindikatov javljajo, da direktor ob koncih tedna s službenim vozilom prevaža naključne potnike preko portala BlaBlaCar v Nemčijo in nazaj. V Konfederaciji slovenskih sindikatov hranijo tudi dokaze o teh vožnjah.

Delavci v podjetju nimajo zadostne količine pijač

Delavci se pritožujejo tudi o nevzdržnih razmerah v barvarni, kjer temperature segajo tudi do 40 stopinj Celzija, zaposleni pa nimajo zagotovljene zadostne količine pijače. Ob tem direktorja sumijo, da že skoraj dve leti nima ustreznih dokumentov za uporabo službenega vozila v osebne namene.

Pijača se je delavcem zagotovila šele v prejšnjem tednu po zahtevi Konfederacije slovenskih sindikatov. Sicer pa ima direktor tudi drugače neprimeren in neprofesionalen odnos do zaposlenih, še posebej pa do vodstvenih delavcev, poudarjajo na Konfederaciji slovenskih sindikatov.

Pritožbe zaposlenih prejemajo že dalj časa

Konfederacija slovenskih sindikatov že dlje časa od zaposlenih v podjetju dobiva pritožbe čez direktorja, ki bi naj bil po njihovem prepričanju nesposoben vodenja podjetja s 170 zaposlenimi.

To se kaže v pomanjkanju avtonomnih odločitev in skorajšnji izolaciji od sodelovanja s slovenskimi vodij oddelkov. Podjetje, ki je naslednik mariborskega TSP-ja, je del večje korporacije z lastništvom v ZDA. Direktor podjetja prihaja iz Nemčije, kjer je podoben obrat kot v Sloveniji.

Nizka motivacija in informiranost v podjetju

Pod vodstvom trenutnega direktorja je motivacija na zelo nizki ravni, še izpostavljajo. Delavci nimajo občutka, da bi direktor delal v dobro njihovega podjetja, temveč preko ukazov iz Nemčije za nemško podjetje. Delavce zato resno skrbi za prihodnost podjetja in posledično njihovih služb, še dodajajo v konfederaciji.

Izpostavljajo tudi slabo informiranost, saj naj direktor ne bi obveščal o poslovanju niti vodilnih kadrov niti nima sestankov s prvo podrejenimi. Delavci direktorju očitajo, da zgolj prenaša ukaze in Nemčije ter prevaža potnike v Nemčijo in nazaj.

Delavci so odkrili, da direktor v prostem času uporablja službeni avtomobil v zasebne namene že od nastopa svoje funkcije. Ali je zadeva pravno formalno urejena na Konfederaciji slovenskih sindikatov ne vedo zagotovo, vedo pa, da je v preteklosti prevažal v službenem vozilu naključne potnike, prijavljene preko portala BlaBlaCar.

Direktor opravlja taksi službo na črno

Iz posnetkov, ki jih posedujejo v konfederaciji, naj bi bilo razvidno, da direktor za pot v Nemčijo zaračuna približno 32 evrov na osebo, to pa naj bi počel že od novembra 2017. »Če torej pelje tri potnike, zasluži skoraj 100 evrov v eno smer,« navajajo.

Družba A&E je mednarodna korporacija z visokimi standardi, zato so na Konfederaciji slovenskih sindikatov začudeni, da predstavniki lastnikov v primeru izkoriščevalskega direktorja ne ukrepajo.

V konfederaciji direktorja obtožujejo malomarnosti in izvajanja pridobitne dejavnosti s službenim vozilom, za katerega s strani delodajalca še ni bil kaznovan. 

Komentarji (1)

Gucibuci (ni preverjeno)

To je ta pravi direktor ki jebe šefe
in ne delavcev
Živel tak direktor,
SAmo šefeki lahko naredijo največ škode v podjetju
delavci je ne morejo
Naši direktorji pa skupaj z šefekimi jebejo delavce do zadnjega atoma moči
Še enkrat Živel tak direktor
Takšne šefeke je treba jebat in še enkrat jebat
in upam, da ji bo v drugem letu še 1000 krat bolj jebal

Starejše novice