Prodajalci svežih jajc, mlečnih in mesnih izdelkov od marca svoje izdelke v Mariboru prodajajo v novem, a začasnem mlečno-mesnem paviljonu. A je sedaj gradbeni inšpektorat odredil odstranitev objekta. Kaj se dogaja?

S februarjem se je iztekla najemna pogodba za mlečno-mesni paviljon na osrednji tržnici na Vodnikovem trgu. Ker družba Inversio gradnje in njena zastopnica Simona Lebar ni želela podaljšati pogodbe za najem objekta, so se prodajalci do konca januarja morali izseliti.

Mariborska občina je nato po vseh težavah poskrbela za nadomestno lokacijo mesno-mlečnega paviljona. Štirinajst prodajalcev svežih jajc, mleka, mesa in drugih izdelkov se je tako v marcu začasno preselilo na zgornji plato osrednje tržnice na Vodnikovem trgu.

A gre za začasno lokacijo mesno-mlečnega paviljona. Prodaja mesa in mlečnih izdelkov bo tako na zgornjem platoju tržnice potekala, dokler Mestna občina ne bo prenovila stavbe na Koroški cesti. 

Situacija pa se znova zapleta, saj je gradbeni inšpektor Inšpektorata Republike Slovenije za okolje in prostor odredil odstranitev zgrajenega objekta.

Začasni paviljon mora občina odstraniti do konca septembra

Po podatkih, ki smo jih pridobili v uredništvu, je gradbeni inšpektorat v inšpekcijski zadevi gradnje montažnega objekta na zgornji ploščadi osrednje tržnice, Mestni občini Maribor z odločbo odredil, da mora do 30. septembra 2022, na svoje stroške odstraniti zgrajeni montažni objekt.

Na inšpektoratu zatrjujejo, da je bil objekt namreč postavljen brez pravnomočnega gradbenega dovoljenja.  

Pri tem pojasnjujejo, da sicer gre za začasen objekt, vendar je ta v nasprotju s prostorskim izvedbenim aktom, ki je bil sprejet letošnjega januarja in določa, da je v območju starega mestnega jedra izjemoma možna postavitev začasnih objektov za prireditev mestnega značaja.

Kot so nam še pojasnili na gradbenem inšpektoratu, se je mariborska občina na odločbo že pritožila.

Otvoritev novega mesno-mlečnega paviljona konec leta

Novi paviljon bo zaživel nedaleč proč, na vhodnem vogalu tržnice, kjer se bodo lotili prenove stare stavbe in jo namenili za prodajo mesno-mlečnih izdelkov. 

Gre za objekt na Koroški cesti 21, ki je nekoč že bil nepogrešljiv del mestne tržnice.

»Gre za zelo sodobno revitalizacijo prodajnega prostora, ki so ga Mariborčani nekoč že poznali kot sestavni del osrednje tržnice. Občina je aktivno pristopila k izvedbi vseh potrebnih del za obnovo stavbe in vzpostavitev modernega, lastnega paviljona, ki si ga mestna tržnica vsekakor zasluži,« poudarjajo na Mestni občini Maribor.

Otvoritev novega mesno-mlečnega paviljona v stavbi na Koroški cesti je načrtovana konec meseca oktobra 2022.

Komentarji (4)

Glord (ni preverjeno)

Neumen naslov.

Vlado Slamomlatov (ni preverjeno)

Na udarce po Arsenoviču po treba še malo počakati. Zaenkrat je nastradala le občina.

Surfeiter (ni preverjeno)

Zgrajen montažni objekt? Bravo ...

ašatan (ni preverjeno)

Arasenoviča bi morali meščani odnesti, deportirati iz Maribora. Ničvredni vandal in agresor na vseh področjih.

Starejše novice