Prodajalci svežih jajc, mlečnih in mesnih izdelkov odslej svoje izdelke prodajajo v novem, a začasnem mlečno-mesnem paviljonu. Po odpovedi najemne pogodbe za prejšnje prostore želi mariborska občina do jeseni urediti nove prodajne prostore.

Štirinajst prodajalcev svežih jajc, mleka, mesa in drugih izdelkov je bilo danes dobre volje, prav tako kupci, ki so veseli novega prodajnega mesta na zgornji ploščadi osrednje mestne tržnice.

»Ni slabo, ni slabo, ponudba je dobra,« nam je zaupal Leopold Krainer. »Meni je zelo zelo všeč, večkrat sem na tržnici in je res lepo urejeno,« pa je dodala Efka Demšič.

Arsenovič: »Dodatno delo, ki nam ga gospa Simona Lebar z njenim velikim veseljem povzroča«

A vendarle gre le za začasno rešitev težav, ki so jih v zadnjih mesecih s svojimi prodajnimi mesti imeli kmetje in drugi prodajalci na tržnici.

»Objekt, ki ga imamo za sabo v bistvu ni nastal po naši volji, ne želji, ampak je v bistvu posledica zapleta, ki se je zgodil z bivšim najemodajalcem, družbo Inversio gradnje,« je povedal direktor Mariborskih nepremičnin Ranko Šmigoc.

Kranjska družba, ki jo vodi Simona Lebar, je lastnica prostorov na tržnici, kjer je dolga leta deloval mlečno mesni paviljon. Konec januarja so vsem prodajalcem prekinili najemne pogodbe z obrazložitvijo, da bodo prodajna mesta prenovili, a vse od takrat v prostorih ni videti, da bi se dela zares pričela.

»Dodatno delo imamo, ki nam ga gospa Simona Lebar z njenim velikim veseljem povzroča seveda vsi, tako družba Mestne nepremičnine, kot ponudniki, kot kupci,« je bil nejevoljen ob vprašanju o težavah z lastnico prostorov na tržnici župan Saša Arsenovič.

Upajo, da se bodo stranke vrnile

Do postavitve začasnega paviljona so prodajalci tako dober mesec dni svoje izdelke prodajali v teh lesenih hiškah. »Vseeno so nam zagotovili, da smo vsaj nekje lahko prodajali, ker od tega živimo,« je povedala Marija Gorjup iz Kmečkega turizma Gorjup.

Zaradi težav s prostori je marsikateri prodajalec ostal brez svojih strank.

»Upam, da se bodo stranke vrnile, ker nas pač en mesec ni bilo,« pravi Bernarda Čas iz Mesarije Čas.

»Nam se je v enem mesecu doli kar poznalo. Zdaj jih spet usmerjamo, tako da bodo rabili verjetno spet en mesec. Potem, ko te najdejo je spet prijetno,« je povedala Tatjana Avgustinovič iz Kmetije Bandur.

Preobrat le en dan pred podpisom pogodbe

Mariborska občina je že pred dvema letoma želela od trenutnih lastnikov odkupiti prostore na mestni tržnici, a se je takrat zataknilo v zadnjem trenutku.

»Cena je bila jasna, predpogodba je bila jasna, predpogodba zelo jasna, en dan pred podpisom si je gospa premislila in sedaj je pač temu primerno stanje, ki ga ne bom primerjal s kakšnim malo hujšim, ampak približno v takšnem stanju smo,« pravi župan Arsenovič.

Nov mlečno-mesni paviljon v neposredni bližini

Občina bi zadevo zdaj rada rešila na sodišču. Ponudniki so sicer zadovoljni, da imajo vsaj začasni paviljon za prodajo svojih izdelkov.

»Čudovito, svetlo, ljudje nas bodo našli, tako da smo veseli,« pravi Marija Gorjup.

»Moderno malo bolj konec koncev, tako da smo kar zadovoljni,« je dejala Tatjana Avgustinovič.

Mariborska občina že pripravlja načrte za nov mlečno-mesni paviljon v neposredni bližini tržnice, ki naj bi bil dokončan do jeseni.

Komentarji (11)

Igory (ni preverjeno)

Lepo urejeno, v bistvu lepše kot spodaj.

Tommmmmy (ni preverjeno)

Župan se je slabo izpogajal. Če je želel lastnik dvigniti najemnino je pač to njegova pravica-ali treba sprejeti ali pa iti ven. Zdaj pa se župan čudi, čerpav se je on pogajal! Malo več taktnega občutka za pogajanja ne bi škodilo.

božidar (ni preverjeno)

in samo eden WC in to isti za prodajalce ter stranke ogabno

Rola (ni preverjeno)

TI SERONJA OSTANI DOMA.

In reply to by božidar (ni preverjeno)

Alenkinabratovscina (ni preverjeno)

V tem ne vidim nič slabega. No, ločene toaletne prostore/stranke, zaposleni bi lahko uredili.

Surfeiter (ni preverjeno)

Kdo je prodal občinske prostore mestne tržnice neki Lebar? Kanglerja na vrbo ... naj se z nje po opičje pači ...

Augsburg (ni preverjeno)

V bistvu je precej bizarno, da ima zasebna družba v rokah neko tržnico. Tega ni niti v centru velekapitalističnega Jankoviča, kjer je lastnik MOL. Kako je mogoče, da je tržnica, ki bi po definiciji morala biti v lastni mesta oz. občine, pristala v rokah zasebnika, je pač ideja, ki je domača edino turbokapitalistični mentaliteti, ki je očitno opustošila tudi Maribor.

pohorskisvizec

Dobro, da so našli začasno rešitev. Kaj je med arsotom in lebarjovo vesta samo ona 2!

Surfeiter (ni preverjeno)

Jaz bi na tvojem mestu bil tiho s svojimi pogledi na moderen svet ... do zdaj smo te povozli 1000 krat ...

In reply to by pohorskisvizec

pohorskisvizec

Hahaha....si me nasmejal Dr surf....

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Ninnika (ni preverjeno)

zakaj je trznica v privatni lasti?

Starejše novice