V Mariborski knjižnici stopajo nasproti članom, ki želijo vrniti izposojeno gradivo, pa jim to preprečujejo trenutni preventivni ukrepi oziroma prepoved prehodov med občinami ter ustavitev javnega prometa.

Člani mariborske knjižnice bodo lahko od torka, 17. novembra, do preklica vrnili izposojeno gradivo v katerikoli enoti Mariborske knjižnice, razen na bibliobusu, ne glede na to, v kateri enoti knjižnice so si ga izposodili. Pri tem vodstvo priporoča, da pred obiskom enote preverijo urnik odprtosti knjižnice.

Izposojeno gradivo lahko člani vrnejo tudi po pošti na naslov Mariborska knjižnica, Rotovški trg 2, Maribor, pri čemer stroške poštnine krije član. 

Pomembne spremembe pri poslovanju Mariborske knjižnice

Poslovanje enot Mariborske knjižnice je trenutno prilagojeno epidemiološkim razmeram. In sicer je gibanje po knjižnicah onemogočeno, zato člane prosijo, da želeno gradivo predhodno naročijo preko spletnega portala Cobbis, preko elektronske pošte ali telefona.

Poleg tega poudarjajo, da naj obiskovalci v knjižnico do pulta za izposojo vstopajo posamično, ob čakanju na vstop pa upoštevajo varnostno razdaljo in nosijo zaščitno masko.

Prav tako lahko člani rok izposojenega gradiva podaljšajo preko spletnega portala Cobbis, preko elektronske pošte ali telefona, pri čemer število podaljšav do preklica ni omejeno. Pomembna sprememba pa se tiče tudi poravnave terjatev v knjižnicah, kjer je obdobje med 27. oktobrom in predvidoma 29. novembrom izvzeto iz obračunavanja zamudnin.

Več o spremembah in trenutnem poslovanju pa si lahko preberete na spletni strani Mariborske knjižnice.

Komentarji (1)

JBT (ni preverjeno)

Obdobje med 27. 10. in predvidoma 29. 11. je izvzeto iz obračunavanja zamudnin.
To pomeni,da tisti ,ki knjig ne vrnejo ne bodo plačali zamudnine ? Obvestila so napisana zelo dvoumno in težko razumljiva za večino uporabnikov .

Starejše novice