Slika je simbolična.
Obnova mostu na Mariborski otok se zamika.

Mariborska občina se je letos lotila dolgo pričakovane obnove Mariborskega otoka, do katerega bo kmalu vodil prenovljen most.

Kot smo že poročali, je načrt prenove starega mostu predvideval, da bodo dela zaključena do 31. maja. Po kopalni sezoni pa je predvidena tudi ureditev kopališča in njegove okolice.

Ker dela še niso končana, smo preverili, kako bo z letošnjo kopalno sezono in zakaj se je predvidena časovnica zamaknila.

Gre za zahtevna dela, prihaja zgolj do manjših odstopanj

Kot so za Mariborinfo pojasnili na Mestni občini Maribor, obnova mostu poteka bolj ali manj v skladu z začrtano časovnico. »Gre za dokaj zahtevna dela, zato prihaja do manjših odstopanj glede na osnovno začrtan terminski plan,« pojasnjujejo.

Pri prenovi mostu je potrebno zamenjati še podnice, namestiti zaščitno ograjo in izvesti antikorozijsko zaščito dela mostne konstrukcije.

Most bo prehoden do sredine junija

Kot pojasnjujejo na mariborski občini, morajo nabaviti še 150 novih pragov, da bo zagotovljen dostop za pripravo na kopalno sezono.

»Izvajalec se je zavezal, da bo most varno prehoden najkasneje do 15. junija,« še dodajo.

Občina je z izvajalcem del, podjetjem Senmed podpisala pogodbo v višini nekaj več kot 537 tisoč evrov. O končni vrednosti investicije v tem trenutku še ne morejo govoriti, do sedaj pa niso prejeli še nobenih dodatnih zahtevkov.

Otvoritev kopalne sezone na zadnji šolski dan

Kot pojasnjujejo na občini, se bo kopališče tudi letos tradicionalno odprlo na zadnji dan šole, 24. junija.

Cene v letošnji sezoni se ne bodo spreminjale in ostajajo enake, prav tako se ne bo spreminjal režim vstopa. Poskrbeti pa nameravajo tudi za dodatno ponudbo.

»Kar se dodatne ponudbe tiče pa potekajo dogovori z eno izmed mladinskih organizacij za kakšen dnevni koncert tekom sezone,« pravijo na občini.

Občina ima z Mariborskim otokom še velike načrte

Kot so že pred časom pojasnili na mariborski občini, imajo z Mariborskim otokom velike načrte tudi v prihodnje.

Posebno pozornost bodo zato Mariborskemu otoku namenili tudi v naslednjih dveh letih, saj želijo še celovito obnoviti bazene, bazensko tehniko ter izgraditi fekalno infrastrukturo.

»Trenutno stanje, v kakršnem se nahajata tako Mariborski otok kot kopališki kompleks, je nujno potrebno ureditve. Opazen je trend upada obiskovalcev.

Bazenski kompleks je dotrajan in ni več varen za uporabo, prav tako ne izpolnjuje predpisov iz področja zunanjih kopališč,« so pred časom povedali na občini.

Po letošnji kopalni sezoni zato lahko pričakujemo temeljito prenovo mariborskega kopališča.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Franc s Piramide

Zamudnih kazni ni v pogodbi?!

Pecnik Suzana (nepreverjen)

Pozdravljeni, sem finančna oseba, ki nudi pomoč pri izposoji denarja med posamezniki kratkoročno in dolgoročno v razponu od 5.000 do 1.500.000 evrov v 72 urah po 3% letno obrestno mero. Kontaktiraj nas: [email protected]

Starejše novice