Vir: Javni holding Maribor
Odpadno jedilno olje nikakor ne sodi v naravo, straniščno školjko ali drug odtok. V namen zbiranja olja v Mariboru postavljajo ulične zbiralnice.

Javno podjetje Snaga te dni postavlja posebne ulične zbiralnice, na katerih občani lahko predajo zbrano odpadno jedilno olje.

Takšni zbiralnici sta že sicer nekaj časa tudi na obeh zbirnih centrih v Mariboru. 

Kot pojasnjujejo v Javnem holdingu Maribor, želijo s postavitvijo zbiralnic približati ravnanje s to surovino in svojim uporabnikom olajšati njihovo oddajo na pravo mesto.

Postavili bodo 12 zbiralnic v mestnih četrtih in krajevnih skupnostih

Skupaj bo v okviru projekta postavljenih 12 zbiralnic, in sicer na lokacijah Kamnice, Bresternice, Limbuša, Peker, Hrastja, Razvanja, Malečnika, Celestrine, Zrkovc in Dogoš. 

Uporabniki na teh območjih prejmejo tudi manjše zbirne posode, v katerih bodo zbirali odpadno jedilno olje v svojem gospodinjstvu.

»Odpadno jedilno olje je koristna surovina za izdelavo biodizel goriva in plina in nikakor ne sodi v naravo, straniščno školjko ali drug odtok,« ob tem opozarjajo v holdingu. 

Dodajajo, da lahko liter odpadnega jedilnega olja onesnaži milijon litrov pitne vode: »Polovimo oljne kapljice in tako prispevajmo k ohranjanju narave.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice