Fotografija posneta na enem izmed aprilskih protestov v Mariboru.
Informacija, da je ena izmed udeleženk na aprilskem protestu v Mariboru prijavila, da jo je posilil oče, je pretresla javnost. Zdaj se je odzvala Štajerska varda.

Kot so za Mariborinfo potrdili na Policijski upravi Maribor, so v zvezi z utemeljenim sumom storitve kaznivega dejanja posilstva, o katerem so bili obveščeni aprila, 20. aprila 2021 s kazensko ovadbo k dežurni preiskovalni sodnici okrožnega sodišča v Mariboru privedli 54-letnega moškega

Po zaslišanju je bil zoper njega odrejen pripor.

Osumljeni 54-letnik, ki naj bi bil eden vidnejših članov samooklicane Štajerske varde, naj bi se po pisanju Večera zagovarjal, da je prijava posilstva plod maščevanja bivše partnerice, ki ga je prijavila zaradi nasilja v družini, njemu pa so izrekli prepoved približevanja.

Šlo naj bi za starega znanca policije, ki je bil vpleten v umor, obsojen pa je bil tudi zaradi drog - bil je na čelu mamilarske verige, ki je z drogo zalagala odvisnike v Mariboru.

Štajerska varda: »Za nobenega posiljevalca v vrstah Štajerske in Slovenske varde ni prostora!«

Na informacije, da je osumljeni 54-letnik eden vidnejših članov samooklicane Štajerske varde, so se odzvali tudi v vardi. Kot so zapisali, nimajo o dejanju, ki naj bi se zgodilo po enem izmed aprilskih protestov, nobene informacije. 

»Kakršno koli dejansko posilstvo kogarkoli, s strani kogarkoli, v Slovenski in Štajerski vardi najstrožje obsojamo,« so zapisali in dodali, da vsakdo, komur ni pravnomočno dokazana krivda, velja za nedolžnega. Hkrati pa so opozorili: »Za nobenega posiljevalca v vrstah Štajerske in Slovenske varde ni prostora!«

»Niti Slovenska varda niti Štajerska varda nimata ničesar z domnevnim dogodkom, ko naj bi se zgodilo domnevno posilstvo,« so zatrdili na družbenem omrežju Facebook.

»Kakršenkoli dogodek, na katerem naj bi domnevno prišlo do posilstva, se v nobenem primeru ni zgodil v okviru dejavnosti katerekoli Varde. Varda za kakršnokoli zasebno dejavnost kogarkoli, ne more javno odgovarjati,« so še zapisali.

Zgodba, ki se bere kot kriminalka ...

Domnevna oškodovanka naj bi po poročanju Večera dejala, da je očeta, s katerim nista živela skupaj, pred dogodkom spremljala na neprijavljenem protestnem shodu proti epidemiološkim ukrepom v Mariboru. 

Ta pa naj bi jo po protestu povabil k sebi domov, kjer naj bi jo med popivanjem prepričeval, da ni njen biološki oče, nakar naj bi jo posilil. Zaradi opitega stanja ni bila sposobna oditi in je tam zaspala.

V bolnišnico naj bi odšla naslednji dan, poroča Večer, zadevo pa je policiji prijavilo osebje bolnišnice in stekla je preiskava.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
11 (nepreverjen)

Samo poden od udeležencev 'protesta'! In potem bi imel takšen protest neko 'težo'?!

Haha ma so (nepreverjen)

bosanski muslimani teroristi islamisti posiljevalci !!

In reply to by 11 (nepreverjen)

mem1 (nepreverjen)

žalostno res in to protestira??

KTB (nepreverjen)

DF, naslova ne moreš dobiti, lahko jih pa dobiš s kolom par krepkih po razmetanem podstrešju.

Starejše novice