Slika je simbolična.
Elektro Ljubljana v sodelovanju z Društvom za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije pripravlja nagradno igro, v kateri si lahko z malo sreče in vztrajnosti prislužite 500 evrov. Vse, kar morate narediti je, da najdete in fotografirate štorkljo Belo. 

Mlado belo štorkljo po imenu Bela so na Društvu za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije leta 2019 opremili z GPS oddajnikom, da so lahko spremljali njeno selitev in pot proti Afriki.

Ker je baterija na njenem oddajniku vse slabša, so letos prejeli malo novic o tem, kje se nahaja. Prav tako pa jim oddajnik ne bo sporočil, kdaj in ali se bo vrnila v Slovenijo. Zato so zanjo razpisali iskalno akcijo. 

Kako prepoznamo Belo? 

Ker je Bela zdaj že odrasla štorklja, jo lahko vsi zainteresirati za njeno iskanje prepoznamo po rdečih nogah in kljunu.

Poleg tega ima nad »kolenom« nameščen črn obroček z oznako SLL W0350, na hrbtu pa nahrbtnik z GPS napravo

Prvi, ki jo bo opazil lahko osvoji 500 evrov 

Kot pravijo na Društvu za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije, se večina belih štorkelj v Slovenijo vrne konec marca ali v začetku aprila.

V nagradni igri lahko sodelujejo vse polnoletne osebe, ki opazijo belo štorkljo s črnim obročkom z oznako SLL W0350 in jo fotografirajo.

To morajo storiti tako, da je na fotografiji jasno vidna oznaka in jo je mogoče razbrati. Nato morajo fotografijo poslati na naslov [email protected] in zraven pripisati dan, uro in natančno lokacijo opazovanja.

Na Društvu prosijo, da fotografije in podatke o Beli posameznik pošlje še isti dan, ko jo bo opazil, da bodo lahko identifikacijo potrdili tudi na terenu. Nagradna igra traja od ponedeljka, 3. aprila, do petka, 1. septembra 2023, do 12. ure.

V kolikor bodo uspeli identificirati štorkljo Belo, se bo nagradna igra končala prej. 

Ptice naj bodo varne 

Ko fotografiramo ali opazujemo ptice, je pomembno, da se ne počutijo ogrožene, zato jih ne smemo plašiti. Opazovati ali fotografirati jih moramo s primerne razdalje. 

Komentarji (1)

upokojenec70 (ni preverjeno)

Toliko nebi dobil niti, če bi našel pogrešanega človeka.

Starejše novice