Mariborski KreatorLab se bo v času zimskih počitnic spremenil v izdelovalnico računalniških iger GameLab.

Napredna tehnologija je danes neločljivo povezana z našimi življenji. V naslednjih letih pa bo odločilno krojila življenje otrok in njihovo poklicno pot. V izdelovalnici računalniških iger GameLab se bo otrokom v času zimskih počitnic (med 20. do 24. februarjem 2017) na najbolj zabaven način pokazalo, kako poskrbeti za svojo kariero in svoje znanje še dopolniti z računalniškimi in programerskimi znanji. Otroci se bodo vsak dan med 10. in 13. uro v KreatorLab-u v Tkalskem prehodu poglobili v svet računalništva. 

Učenje skozi delo

V GameLabu se bodo otroci učili skozi delo (learning-by-doing) in pri procesu nastajanja igrice razvijali spretnosti, ki jim pridejo prav na vseh področjih njihovega udejstvovanja: raziskovanje in poglabljanje v določeno temo, podjetnost pri razvoju koncepta, sodelovanje pri ustvarjanju skupnega projekta, reševanje tehničnih problemov in kritično razmišljanje pri ukvarjanju s tehnologijami. 

So igrice res nadloga, ki kvari otroke?

GameLab bo izvajal dr. Marko Ivanišin, avtor programa Spreten.si, strokovnjak za medijsko pedagogiko in digitalno izobraževanje. Kot pravi, se zadnje čase o računalniških igricah govori z negativnim prizvokom, igrice so postale nadloga, ki kvari otroke. 

Sami izdelali svojo igrico

Na delavnici bodo otroci sami naredili igrico, ki jo bodo lahko kasneje igrali tudi njihovi prijatelji, sošolci, starši. Pri tem se bodo naučili tehničnih spretnosti, ki so v poklicih vedno bolj zaželene: programiranje, obdelava fotografij, posnetkov in zvoka, razvijanje in vizualizacija zgodb in 3D oblikovanje. Predznanje programiranja ali katere druge tehnične spretnosti niso potrebne, saj se bodo otroci vseh sprotnosti naučili v času petdnevne delavnice.

Veselje in učenje hkrati

GameLab izvajata program za medijsko izobraževanje otrok Spreten.si in digitalna izdelovalnica KreatorLab. Pri razvoju tega inovativnega izobraževanja sta združila otroško veselje do igranja računalniških iger s svojim učenjem in opremo za poklice prihodnosti. 

 

Preberite še

Starejše novice