Vrazova ulica (vir: Google zemljevidi).
Prebivalci ene od mariborskih ulic se na svojem koncu že dlje časa soočajo z divjanjem voznikov. Kot razlaga občanka, se zaradi nevestnih voznikov bojijo za svoje otroke, zato je na stanje opozorila tudi mariborsko občino. Kako bodo torej ukrepali?

Varnost v cestnem prometu je v mestih vedno aktualna tema, saj se vozniki, kolesarji in pešci pogosto srečujejo z nevarnimi vozniki. Na spletnem občinskem portalu Izboljšajmo Maribor, ki omogoča oddajo pobud, vprašanj in drugih ugotovitev, ki se nanašajo na življenje v mestu, je ena od občank opozorila na divjanje voznikov v Vrazovi ulici na Pobrežju.

Kot je zapisala, se tamkajšnji prebivalci že dlje časa soočajo s težavami, ki jih povzročajo nevestni vozniki. »Ljudje vozijo konstantno čez polno črto v vse smeri, divjajo v ovinek brez, da bi se zavedali, da je prehod za pešce,« je zapisala Mariborčanka.

Pri tem dodaja, da je v bližini Osnovna šola Draga Kobala Maribor in enota Mojca Vrtca Pobrežje. »Otroci konstantno hodijo sem in tja, brez pločnika, ulica ozka, avti divjajo v obe smeri. Svojih otrok si sploh ne upam spustiti sama na sprehod,« je še zapisala občanka.

Poudarja, je trenutno stanje resno in nevarno, vendar se do sedaj še ni nič uredilo. Zato predlaga ureditev Vrazove ulice na Pobrežju, in sicer ureditev v enosmerno ali slepo ulico, kar bi po njenih besedah zmanjšalo promet in pomenilo večjo varnost za otroke in ostale pešce.

Kaj na njeno opozorilo in pobudo odgovarjajo na Mestni občini Maribor?

Mariborska občina zagotavlja ureditev odseka

Na pobudo so se že odzvali na Mestni občini Maribor, pri čemer so s situacijo na Vrazovi ulici na Pobrežju seznanjeni. Kot so razložili, so tam pred letom dni uredili tako imenovani montažni 'vodilni robnik', ki pa so ga občani odstranili oziroma premaknili.

»Vodilni robnik je bil vedno znova odstranjen oziroma premaknjen. Prav tako je ustrezna tudi prometna signalizacija in skladna s pravilnikom o prometni signalizaciji,« poudarjajo na občini.

Dodajajo, da občina obvešča policijo, zaprosili so tudi za pogostejši nadzor prometa na omenjenem območju.

»Zaprtje ulice pa seveda ni mogoče, saj gre za javno cesto, ki je kategorizirana. Tudi enosmernost ne bi prinesla želenega učinka, saj gre za kratek del ulice, zaradi česar lahko iz izkušenj sklepamo, da bi s takšnim ukrepom tvegali vožnjo v nasprotno smer. Hkrati je večja možnost, da bi vozniki - ker ni prometa v nasprotni smeri - vozili še hitreje,« ne nazadnje razlagajo na Mestni občini Maribor.

Zato bodo občinskim strokovnim službam podali predlog za ureditev situacije ter preučitev možnosti, s katerimi bi lahko na navedenem odseku zagotovili večjo varnost.

Komentarji (9)

Otroci (ni preverjeno)

...naj bodo doma za računalnikom . Na Pobrežju je slab zrak staroselci kurijo smeti zaradi dragih položnic Snage .

Kurbinsin (ni preverjeno)

Krc po pankrti najljubsi izgovori in igra na karto usmiljenja, nekoc bodo ti pankrti zrastli v pokvarjena egoisticnahudobna bitja, torej krc po njih ze od malih tac ven krc jih gleda

Zvegla (ni preverjeno)

pobrežje - yugo geto ... tu gre vse samo še navzdol

Zdenla (ni preverjeno)

So ljudje, ki ti v petih minutah pokvarijo dan, in so tisti, s katerimi preživiš minuto in si zaželiš, da bi trajalo večno.

In reply to by Zvegla (ni preverjeno)

Zdenla (ni preverjeno)

So ljudje, ki ti v petih minutah pokvarijo dan, in so tisti, s katerimi preživiš minuto in si zaželiš, da bi trajalo večno.

In reply to by Zvegla (ni preverjeno)

Haja (ni preverjeno)

Koliko je takih ulic v mestu? Najboljše, da vse zaprejo, da bodo otroci lahko hodili po sredi ceste! Sicer pa, kdo od otrok hodi na sprehod po ulici? 🤣 🤣 🤣

mislim (ni preverjeno)

in zdaj bodo preučevali možnosti par let :(

Modri dirkač (ni preverjeno)

Najboljše, da se da gor potopni valj....da bodo samo stanovalci se vozili cez, in potem cez leta v mb par glavnih ulic prevozno, ostalo pa.....kolo. Naj še Partizansko zaprejo, pa Titov most da bomo lahko na njem imeli nonstop parade, plese, hrano in vse užitke modernega Maribora....

David 2024 (ni preverjeno)

Poglejte kdo ima hišo na začetku/koncu ulice, pa vam bo vse jasno. 🤣🤣

Starejše novice