Mariborska občina načrtuje občutno podražitev parkiranja pod spodnjo postajo Pohorske vzpenjače. Na osrednjem parkirišču bi se parkiranje podražilo za sto odstotkov, pod Habakukom še več. Zadnjo besedo bo imel mestni svet.

Na osrednjem parkirišču pod spodnjo postajo Pohorske vzpenjače, kjer je na razpolago 270 parkirnih mest, je za uro parkiranja trenutno treba odšteti en evro. 

A na mariborski občini načrtujejo občutno podražitev omenjenega parkirišča – kar za en evro bi podražili uro parkiranja. Če bo mestni svet potrdil predlog županstva, bo parkiranje po novem stalo dva evra na uro

Za imetnike vseh pohorskih vozovnic je sicer uporaba parkirišča brezplačna; kupci dnevnih vozovnic (gondolskih, smučarskih, kolesarskih) na blagajni predložijo parkirni listek in ob tem prejmejo kupon za brezplačen izhod s parkirišča tistega dne. 

Podražitev tudi parkirišča pod hotelom Habakuk

Po predlogu mariborske občine bo treba dva evra za uro parkiranja odšteti tudi na manjšem parkirišču pod hotelom Habakuk, kjer dvourno brezplačno parkiranje odslej ne bo več mogoče

Parkiranje bi se tako s trenutnih 0,60 evra podražilo več kot trikrat. 

Obiskovalci območja pod Pohorjem bodo tako lahko prvi dve uri brezplačno parkirali le še na parkirišču pod hotelom Arena, kjer je na voljo sto parkirnih prostorov.

Odločitev je zdaj v rokah mestnih svetnikov, ki bodo o spremembi razpravljali v četrtek. Predvidena podražitev je namreč navedena v odloku o urejanju prometa v občini, ki bo šel v prvo branje. 

Komentarji (16)

Politk (ni preverjeno)

Zapomnite si zdaj imena,ki Bodo ZA,podražitev.Kot izgleda vodijo Maribor ,narkomani,maloumneži in totalni nesposobneži.Gradila se je vmesna postaja'za brezveze,med glavno sezono poletja zaustavijo,še pred tem podražijo za trikrat zdaj pa še za trikrat parking,ha ha,ha pa to no vse propadlo .Vodite na krvni test odgovorne.

Zdravko Lajh (ni preverjeno)

Žal tudi državo vodijo enaki ali podobni "mojstri". Tako da gremo v isto smer...

In reply to by Politk (ni preverjeno)

Dzinx (ni preverjeno)

poglejte kdo so mestni svetniki in se jim zahvalite ob volitvah

sava (ni preverjeno)

Ta garnitura pa so extremni požeruhi! TIK TAK TIK TAK,...

pohorska kobra (ni preverjeno)

IDIOTI!!!!!!!!ZAPRET JIH V N0RISCNICO!!!!!!!SMRT KOMUNAJZAROM,KAJTI ONI SO POGUBA CLOVESTVA!!!!!!!!!

Auersberg (ni preverjeno)

Včasih sem šel v picerijo na pico, ker je bilo simpatično. Niti me ni motilo parkirišče po 1 EUR/h. Tole zdaj pa je tako oderuško, da se bom obiskom enostavno izognil.

Človek je pač homo sapiens, če so že mestni svetnik homo debilus.

orožnik (ni preverjeno)

Čemu panika, lepo piše da je za smučarje z letnimi in dnevnimi kartami parking gratis, tudi zijala dve uri zastonj,, nato pa se plača, pico pa pir pa tudi lahko požreš v dveh urah, ali.....

Kurbinsin (ni preverjeno)

Praf tku

janban

Pravilno, levi jugosi bi vse zastonj. Kdo pa bo urejal parkirišča, čiščenje, asfaltiranje, pluženje?

SlovenecSem (ni preverjeno)

Poberi se nazaj na Kosovo, od koder si prišel!

In reply to by janban

SLO (ni preverjeno)

janban EXTREMNI BEDAK SI!!!

In reply to by janban

Jurček35 (ni preverjeno)

Smrad umazani izkoriščevalski srbski bi si še malo žepe polnil, ker se zaveda, da je to zadnji mandat.

Clemenza (ni preverjeno)

Zraven antičnega gledališča v središču španske Zaragoze je parkiranje 80 centov/h.

Hribolazec (ni preverjeno)

Kdor gre peš na Pohorje - kar je najbolj zdrav in ekološki način obiskovanja največje mariborske telovadnice - torej po mnenju mestne oblasti in župana očitno ni zaželjen kot obiskovalec in uporabnik in plačnik storitev na tem območju. Čakamo samo še da postavijo ograjo okoli vznožja Pohorja ter pričnejo pobirati vstopnino, tudi to najbolje na uro. Morda bi lahko razmislili o splošni prepovedi obiskovanja Pohorja, nato pa še o prepovedi obiskovanja okoliških gostinskih lokalov, trgovin in podobnega.

Zdravko Lajh (ni preverjeno)

Morda bi uvedli tudi vstopnino za gostinske lokale?

In reply to by Hribolazec (ni preverjeno)

mbb (ni preverjeno)

Prihaja mraz in zima bo treba malo podkuriti mestnim srakam .

Starejše novice