Na vzhodu Slovenije nastaja večje žarišče novih okužb s koronavirusom.

V soboto so v Sloveniji opravili 560 testiranj na novi koronavirus, pri čemer so odkrili štirinajst novih okužb.

Okužbo z novim koronavirusom so v soboto dokazali v desetih slovenskih občinah, največ v Murski Soboti in Kranju, v vsaki po tri. S prvo okužbo nasploh pa so se v soboto soočili v občinah Velika Polana in Radenci

Kraji na vzhodu postali večje žarišče

Alenka Horvat z zasebno pediatrično ambulanto s koncesijo v Murski Soboti in naj pediatrinjo Pomurja leta 2018 opozarja pred situacijo v Pomurju.

Pravi, da so ti kraji v zadnjih dneh postali večje žarišče novih okužb s covid-19. Nastala je velika zmeda, zaradi številnih različnih druženj mladih je situacija epidemiološko skoraj neobvladljiva. »Na tem mestu naprošam mladino, da nam zdravstvenim delavcem pomaga,« piše.

Horvatova prosi, da so mladi ob pogovoru z zdravniki iskreni in ne prikrivajo informacij.

Njen zapis na družbenem omrežju Facebook objavljamo v celoti.

»V zadnjih dneh so naši kraji postali večje žarišče novih okužb s covid-19. Nastala je velika zmeda, zaradi številnih različnih druženj mladih je situacija epidemiološko skoraj neobvladljiva. Na tem mestu naprošam mladino, da nam zdravstvenim delavcem pomaga.

Vsi, ki že veste za svoj pozitiven bris, obvestite svoje prijatelje, s katerimi ste bili v stiku že en ali tri dni pred odvzemom brisa ali pred pojavom simptomov in ti bodo stopili v kontakt z nami.

Ob pogovoru z nami bodite prosim iskreni, ne otežujte nam dela, ker želite nekaj prikriti.

Držite se navodil, ki jih dobite. Če to pomeni karanteno ali izolacijo za štirinajst dni, to pomeni točno to.

Vaš bris je lahko negativen, kljub temu da ste bili v stiku z osebo, ki ima pozitiven bris. To pomeni, da v tem trenutku res še niste kužni, a že jutri je lahko drugače, čeprav ne boste imeli nobenih znakov. Zato spet velja izolacija štirinajst dni od stika ali od začetka simptomov, če se ti pojavijo.

Vem, da se zavedate, da boste okužbo več ali manj zlahka preživeli, ampak pomislite na svoje starše, babice in dedke ... Bodite odgovorni zaradi njih.

Omejite stike na malo število istih prijateljev.

Poletje je lepo in naj bo lepo za vse!«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice