Slika je simbolična.
Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor vabi na edinstveno doživetje, za katerega so bili dijakinje in dijaki v okviru letošnjega sejma Alpe-Adria tudi nagrajeni.

Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor so ponosni na dosežke dijakinj in dijakov, s katerimi potrjujejo, da programi, po katerih se izobražujejo, sledijo sodobnim smernicam v panogah turizma in gostinstva. 

V sklopu letošnjega sejma Alpe-Adria so dijaki osvojili zlato priznanje za nov turistični produkt, ki so ga razvili v okviru šolskega izobraževanja. 

»Gre za ogled največjih mariborskih znamenitosti na kolesu. Ker se lahko v Mariboru pohvalimo z izjemno uspešno mrežo izposoje javnih koles MBajk, so dijaki v svoj nov turistični produkt vključili tudi to storitev,« razlaga ravnatelj Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor Maribor Dušan Erjavec.

Na dan Zemlje vabijo na vožnjo po Mariboru

Zato se bodo na svetovni dan Zemlje, v soboto, 22. aprila, usedli na kolesa in se odpravili po Mariboru. 

»Voden kolesarski ogled se bo začel ob 10. uri, ko se zberemo pred TIC-em na Partizanski cesti. Za dober začetek se bomo okrepčali, nato pa predvidoma eno uro kolesarili med mariborskimi turističnimi točkami,« pojasni Erjavec. 

Udeleženci, katerih število je omejeno, se lahko na svojevrstno turistično doživetje prijavijo na spletni strani šole. Za izlet po Mariboru se lahko pripeljejo tudi s svojim kolesom. 

»Vsi tisti, ki bi se želeli naučiti enostavne izposoje MBajk koles, lahko izkoristijo to priložnost, saj bodo dijaki pokazali tudi, kako enostavno je postati nov MBajk uporabnik,« pove Dušan Erjavec.

Ob koncu ogleda udeleženci prejmejo darilo

Voden kolesarski ogled Maribora in izposoja Mbajk kolesa sta za udeležence brezplačna. 

Kljub temu bodo na šoli veseli prispevkov v višini 10 evrov, ki jih bodo udeleženci namenili šolskemu solidarnostnemu skladu, preko katerega na šoli omogočajo udeležbo v različnih plačljivih šolskih aktivnostih najbolj ranljivim skupinam dijakinj in dijakov. 

Vsak udeleženec bo ob koncu ogleda prejel tudi priložnostno darilce, ki ga bo spominjalo na to edinstveno in z zlatim priznanjem nagrajeno izkušnjo.

Starejše novice