Generalna direktorica policije Tatjana Bobnar je že sredi februarja - po sestanku z zdaj že nekdanjim direktorjem Policijske uprave Maribor Danijelom Lorbkom - napovedala, da bodo v kratkem izvedli organizacijske in kadrovske spremembe.

Generalna policijska uprava je potrdila, da je bil Danijel Lorbek, dosedanji direktor Policijske uprave Maribor, s 1. junijem zaradi »organizacijskih potreb in zagotavljanja večje učinkovitosti dela institucije premeščen v vodstvo Generalne policijske uprave«. 

»Med njegovimi nalogami na delovnem mestu policijskega svetnika bo svetovanje generalni direktorici policije z različnih področij dela policije, med drugim tudi migracij,« so sporočili. 

Vodenje Policijske uprave Maribor je do imenovanja novega direktorja uprave po pooblastilu generalne direktorice policije prevzel njegov dosedanji pomočnik Rafael Viltužnik.

O spremembah na mariborski policijski upravi se je govorilo že dlje časa. Spomnimo. Generalna direktorica policije Tatjana Bobnar je že sredi februarja - po sestanku z zdaj že nekdanjim direktorjem Policijske uprave Maribor Lorbkom - napovedala, da bodo v kratkem izvedli potrebne organizacijske in kadrovske spremembe na mariborski upravi.

Sestanek se je zgodil po razkritju vožnje zdaj že nekdanjega prvega moža mariborskih kriminalistov Roberta Munde pod vplivom alkohola. Ničelna toleranca do alkohola v prometu, ponavljajo možje v modrem znova in znova. Maribor je zato šokirala informacija, da je pod vplivom alkohola za volan sedel kar šef mariborskih kriminalistov.

Mundo so prometni policisti ustavili v noči na 8. februar med rutinskim pregledom, alkotest pa je pokazal, da je imel pri tem v krvi 0,51 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Prislužil si je 900 evrov kazni, 16 kazenskih točk in začasni odvzem vozniškega dovoljenja. Disciplinski postopek zoper Mundo se je končal z opominom. 

Napovedi generalne direktorice policije so se kmalu za tem začele uresničevati. Po njenem pooblastilu od 1. maja naprej vodi Andrej Kolbl, sicer dotedanji pomočnik Munde.

S 1. junijem je prišlo do zamenjave direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada znotraj Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave, in sicer je funkcijo direktorja Nacionalnega preiskovalnega prevzel Darko Muženič. Muženič je bil pred tem direktor Urada Republike Slovenije za preprečevanje pranja denarja.

Komentarji (1)

Naj bo ime ne-… (ni preverjeno)

neodvisno in za vse drzavljan-ke/ne ... "vi.l.tuznik" pa ni ...

Starejše novice