Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Po tem, ko je mestni svetnik Igor Jurišič iz Stranke mladih - Zelenih Evrope, zaradi incidenta župana Arsenoviča, v katerem se je znesel nad otrokom, zahteval njegov odstop, pa je sedaj sporočil, da je njegova stranka izstopila iz županove koalicije.

Zaradi dogodka iz pred dveh tednov so mariborskega župana Saša Arsenoviča številni pozvali k prevzemu politične odgovornosti.

Na incident se odzvali tudi v Stranki mladih - Zelenih Evrope, v kateri so zahtevali, da župan preda vsa pooblastila podžupanji ali enemu od podžupanov, vzame dopust in poda odstopno izjavo.

»Z vašim odhodom iz politike boste pokazali mestu in občankam ter občanom, da vam je mar za ugled Maribora in funkcije, ki jo opravljate,« je takrat v odprtem pismu županu poudaril mestni svetnik Igor Jurišič iz Stranke mladih - Zelenih Evrope.

Pri tem je zapisal, da se naj Arsenovič otroku, s katerim sta se zapletla v incident, iskreno opraviči, svojo odločitev pa naj sprejme do prvega delovnega dne v maju.

Ker se to ni zgodilo, je Jurišič sedaj sporočil, da je kot podpisnik koalicijske pogodbe danes koalicijske partnerje obvestil o svojem izstopu iz županove koalicije.

Kljub izstopu bodo še naprej delali za mesto in občane

Mestni svetnik Igor Jurišič je ob odločitvi poudaril, da ker župan do včeraj, 3. maja, ni sprejel pričakovane odločitve, je s tem neposredno vplival na njihovo odločitev o izstopu iz koalicije.  

»V obvestilu (sedaj že nekdanjim) koalicijskim partnerjem sem med drugim zapisal, da je bila rešitev, ki smo jo predlagali v prošnji 'mestotvorna' in bi še naprej zagotavljala kakovosten mestni servis, ki ga bo župan v senci dogodkov z le stežka zagotavljal,« dodaja Jurišič.

Tako pravi, da so v koalicijo stopili predvsem z namenom, da bi čim več prispevali k razvoju mesta in ga »med drugim postavili na piedestal odličnosti tudi na področju nenasilne komunikacije, k čemur smo sami venomer stremeli«.

Jurišič zaključuje, da v stranki projektov in predlogov, ki bodo v korist mestu, ne nameravajo blokirati.

Komentarji (16)

gost123123 (ni preverjeno)

sam v sloveniji se to dogaja da noče noben odgovarjat za svoja dejanja in lepo etično izstopil.

Fischer (ni preverjeno)

Si dela sramoto Arsenovic. Odstopit bi mogel s prve.

Leka (ni preverjeno)

Zakaj le ? Na stolckih sedijo lopovi in prevaranti in nihče ne odstopi .

In reply to by Fischer (ni preverjeno)

andrej 57 (ni preverjeno)

Fisher... slovnica ne gre najbolje, ne? Pravopisna raba "moral" in "mogel" je že pretrd oreh.

In reply to by Fischer (ni preverjeno)

Fischer (ni preverjeno)

Zato pa imamo taksne kot si ti-polne znanja. A Arsenovicu tudi lektoriras? Njega se slovnica bolj jebe kot mene.

In reply to by andrej 57 (ni preverjeno)

Leka (ni preverjeno)

In kaj je stranka zelenih storila dobrega za Maribor ? Arsenovič je obnovil Glavni trg in Koroško kar gre nekaterim ZELO V NOS .

Joza, ki ve (ni preverjeno)

Glavni trg in Korosko cestio, salis se. Denar iz drzave je dobil Fistravec tudi projekt je Fistravec pripravil, Arsenovic je samo izvedel projekt. Seveda, ga je tudi podrazil, za isti projekt je Maribor placal prod Arsenovicem 2 milijona evrov vec, le kdo si je to v zel vtaknol. Le kao?

In reply to by Leka (ni preverjeno)

Glord (ni preverjeno)

Projekt je bil pripravljen že v času Kanglerja. Fištravec pa v mandatu in pol ni bil sposoben izpeljati kateregakoli projekta.

Ste že vsi pozabili, kako so delali s Koroško cesto? Zaprta in spet odprta, neuporabne klopce, korita sredi ceste, prehod za pešce iz pikic, boge drevice.

In reply to by Joza, ki ve (ni preverjeno)

Stjepan Janicic (ni preverjeno)

Ve se zakaj je obnovil Koroško on Glavni trg, ja tamo so njegovi objekti kaj ih je kupo......KAK samo Arsenovic ve,nima pravice tujega otroka primit za vrat...nima pravice...

In reply to by Leka (ni preverjeno)

Koba (ni preverjeno)

Za svoj fevd v centru pa lepo skrbi!?!?

RR (ni preverjeno)

Ali Stranke mladih - Zelenih Evrope podpira vandale ali ne?

Neviden (ni preverjeno)

Kaj ta cigan še vedno gor?

andrej 57 (ni preverjeno)

Rotar, Matjašič in samo Jurišič je še manjkal od marginalcev in prevarantev....in glej ga zlomka...tudi on. Tros amigos in smo kompletni.
Saj pridejo volitve, začnite si iskat službe.....Pristanek bo trden in boleč.

janban

Zakaj že bi župan moral odstopit?O tem kaj se je v resnici zgodilo naj odloči sodišče, in ne neki zadrogiranci in umsko podhranjeni osebki, ki so po naključju prišli na svetniška mesta.

666 (ni preverjeno)

ZAKAJ MORA ODSTOPIT SE DELAŠ BUTLA AL KAJ

In reply to by janban

Matejko (ni preverjeno)

Glede da telebajseki ne razumete kazenskega prava se raje posvetite svoji družini in jih podučite kaj je vzgojno in kaj nekulturno .

Starejše novice