Zaradi izterjave dolga se je na dražbi znašla stavba nekdanje gostilne Prlek.

Na spletni dražbi z zviševanjem cene bo 19. maja mogoče kupiti del stavbe na naslovu Meljska cesta 9, v kateri je nekoč obratovalo gostišče Prlek.

Gostinski lokal, ki že vrsto let ne obratuje, se nahaja v pritličju starejše večstanovanjske hiše, k njemu pa spada še prizidek z vhodom za goste.  

Objekt je bil zgrajen leta 1910. Prizidek, v katerem je vhod za goste in večja soba gostinskega lokala, je zgrajen nekje med letom 1970 in 1975.

Stanovanja so nenaseljena in v zelo slabem stanju. Kletni prostori so prazni. Fasada na starem delu hiše se lušči in omet odpada. Dozidan del stavbe ima novejšo fasado.

Gostinski lokal na dražbi za 76 tisočakov

Za novejši del stavbe je potreben odkup. Prizidek je namreč zgrajen na parceli v lasti Slovenskih železnic, torej na tuji parceli. 

Prav tako je del dvorišča na parceli Slovenskih železnic in dostop na dvorišče je preko parcele v lasti Mestne občine Maribor.

Vrednost dela nepremičnine, ki predstavlja gostinski lokal, je ocenjena na 108.500 evrov. Izklicna cena znaša 75.950 evrov in se povečuje za najmanj 500 evrov.

Na dražbi še trije deli stavbe 

Predmet prodaje so štirje deli stavbe: 

  • del stavbe 7, ki predstavlja stanovanje v drugem nadstropju, za izklicno ceno 14.875,48 evrov;
  • že omenjeni del stavbe 11, ki predstavlja gostinski obrat;
  • del stavbe 12 za izklicno ceno 10,442,07 evrov
  • in del stavbe 13 za izklicno ceno 2.029,92 evrov. 

Dela stavbe 12 in 13 sta kletna prostora. 

Starejše novice