Najprej šikaniranje sindikalistov, ki ščitijo poštne delavce, sedaj pa še nezakonite oblike zaposlovanja preko študentske napotnice.

Edino državno podjetje s sedežem v Mariboru kar ne neha presenečati. Nazadnje smo pisali o šikaniraju predsednika sindikalistov poštarjev Saše Gržiniča, ker je stopil na stran pregaranih poštarjev, za slednje pa so mu zagrozili z odpustitvijo. Sedaj delavce za redni delovni čas iščejo kar v vrstah študentov – seveda ne bi šlo za redno zaposlitev, pač pa del preko študentske napotnice. Kot trdijo v sindikatu Mladi Plus, gre v tem primeru za kršitev.

 “Če so prisotni elementi delovnega razmerja – prostovoljna vključitev v organiziran delovni proces delodajalca, plačilo za delo, osebno opravljanje dela, nepretrgano opravljanje dela in opravljanje dela po navodilih in pod nadzorom delodajalca, je edina ustrezna oblika zaposlitve pogodba o zaposlitvi, torej za določen ali nedoločen čas, s polnim ali skrajšanim delovnim časom. Medtem, ko je študentsko delo občasno in začasno delo dijakov in študentov, kar v teh okoliščinah, ko gre za izmensko delo, za daljše časovno obdobje, ni mogoče trditi,« na naša vprašanja odgovarjajo v sindikatu Mladi Plus.

8-urni delovnik in študij?

Za potrebe oddelka Izmenjalna pošta, Pošta Slovenije za daljše časovno obdobje najame študente. Gre za troizmensko delo, in sicer med 7. in 15. uro, med 12.30 in 20. uro ter med 19. in 3. uro zjutraj. Za plačilo ponujajo 4,53 evrov bruto. Poraja se vprašanje, kdaj ima tak študent sploh čas za učenje in obiskovanje predavanj.

"Študentsko delo je opredeljeno kot začasno in občasno delo, kar pa delo z 8-urnim delovnikom zagotovo ni. Namenjeno je občasnemu delu za nabiranje delovnih izkušenj tekom izobraževanja. Če pa se študent pri opravljanju študentska dela znajde v negotovosti ali različnih težavah, je pa ključno članstvo v sindikatu oziroma v Sindikatu Mladi plus, saj svojim članom nudimo tudi različno pravno varstvo oziroma zastopstvo," za Mariborinfo pojasnjujejo v sindikatu Mladi Plus.

Inšpektorat za delo ima premalo pristojnosti

A kot so v organizaciji Mladi plus za naš portal dejali že pred časom, inšpektorat za delo ne more ukrepati, dokler se takšno delovno razmerje dejansko ne prične. Nek študent mora tako res nastopiti to službo, da bi se podjetju s prijavo kršenja zakona na področju dela lahko stopilo na prste. Slednja določba vsebuje precejšnji nesmisel – namreč, če se bo kdo za to delovno mesto dejansko prijavil, verjetno nima namena svojega delodajalca tudi prijaviti. Zato se takšna delovna mesta še vedno pojavljajo na zaposlitvenih portalih.

Da bi se delodajalci izognili morebitnim vprašanjem s strani organizacij in sindikatov, takšne objave pogosto tudi zamaskirajo, da se pred razgovorom za delo ne ve, za kakšno delovno razmerje naj bi šlo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice