Slika je simbolična.
Gradnja Centra Rotovža je na nadomestno lokacijo preselila osrednjo enoto Mariborske knjižnice, pa tudi Pionirsko knjižnico. Občina zato prostore Pionirske knjižnice v središču mesta oddaja v najem. Kakšna pa je cena najema?

V središču Maribora že nekaj časa poteka eden največjih gradbenih projektov v mestu, izgradnja Centra Rotovž, s čimer bo Maribor dobil novo knjižnico, poleg tega pa bosta nove prostore dobila še galerija in mestni kino.

Objekt, ki bo občino stal okoli 25 milijonov, bi naj na Rotovškem trgu zrasel do leta 2024. V vmesnem času so iz starih, sedaj že porušenih prostorov, v Trgovski center City preselili osrednjo enoto Mariborske knjižnice, ki ji je kmalu sledila še Pionirska knjižnica, njena soseda na Rotovškem trgu.

Mestna občina Maribor je zato z začetkom aprila poskusila najti najemnika prostorov sedaj že nekdanje Pionirske knjižnice, a neuspešno.

Zato je sedaj, nekaj mesecev kasneje, objavila nov razpis za oddajo prostorov.

Najemnina znaša 480 evrov

Kot že omenjeno, gre za prostore na naslovu Rotovški trg 6, ki se nahajajo v dveh nadstropjih, v skupni izmeri 238 kvadratnih metrov.

Prostori v pritličju so veliki 178 kvadratnih metrov, tisti v prvem nadstropju pa merijo 60 kvadratnih metrov.

Občina prostore oddaja le za določen čas, in sicer od začetka januarja prihodnjega leta do 31. 12. 2023. Nepremičnina se oddaja v stanju kakšnem je, kot zaključena celota in izključno za opravljanje pisarniške dejavnosti.

Izhodišča mesečna najemnima znaša 480 evrov, interesenti pa imajo za prijavo čas do vključno s četrtkom, 24. novembra 2022.

V kolikor bo za najem nepremičnine več interesentov, bo Mestna občina Maribor med njimi opravila pogajanja o višini najemnine z namenom doseganja čim višje najemnine in izbrala najugodnejšega.

»Če dva ali več interesentov hkrati ponudijo enako najemnino, v katerem od nadaljnjih korakov pogajanj, se šteje, da je uspel tisti ponudnik, ki je prvi vplačal varščino,« dodajajo na občini. Varščina znaša 960 evrov.

Več informacij pa lahko zainteresirani posamezniki najdejo na spletni strani mariborske občine.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice