Slika je simbolična.
Na pobudo Mariborčanke, ki je tudi sama bivala v Mladinskem domu Maribor, letos ponovno poteka akcija zbiranja božičnih daril za tamkajšnje otroke in mladostnike.

»In spet je leto naokrog. Pred vrati je tisti čarobni čas, čas Božiča. Čas ljubezni in družine. Čas daril in žarečih oči, polnih pričakovanja. Kot vsako leto tudi letos z vzgojiteljico Bojano Krepek organizirava akcijo 'S srčnim namenom za otroke Mladinskega Maribor',« je zapisala pobudnica akcije, mariborska podjetnica in nepremičninska posrednica Mojca Žižek Mesarec.

Zakaj organizira omenjeno akcijo? »Za njihov nasmeh in za njihove oči, polne pričakovanja. Za njihovo upanje. Upanje v boljši jutri, v upanje, da obstaja svetla prihodnost in da niso sami. V upanje, da je življenje lepo in čarobno,« zapiše.

Dodaja, da je tudi sama odrasla v Mladinskem domu Maribor, »ob najboljši vzgojiteljici Bojani, ki mi je dala roko, nasmeh, ljubezen in upanje. Upanje, da nisem sama in da obstaja boljši jutri.« Zato dobro ve, kaj pomeni, da ti nekdo stoji ob strani, da ti nekdo da roko in upanje.

Za koga zbirajo darila? 

Z akcijo zbirajo darila za otroke, ki so na robu. Gre za otroke, ki so morali iz takšnih in drugačnih razlogov zapustiti dom in preživeti svoja otroška ali mladostniška leta v Mladinskem domu Maribor.

»Zato stopimo skupaj in jim izpolnimo njihove želje,« dodaja Žižek Mesarec.

Kako in kje lahko pomagate?

'Letos sem bila pridna, zato si želim za božič eno mehko, puhasto in udobno pižamo.' – To je le eno izmed pisem otrok, ki so jih zbrali. 

V koliko bi želeli sodelovati v tokratni božični akciji in obdariti otroka lahko pišite pobudnici akcije v zasebno sporočilo ali na e-mail [email protected]. Posredovala vam bo otrokovo pismo z njegovimi željami. 

Tokrat bodo imeli prav posebnega Božička, ki bo predal darila otrokom 13. decembra. V vlogo Božička se bo prelevil Slavc L. Kovačič, med mladimi bolj poznan kot Spidi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice