Prodaja je največja, ko so večji trgovci zaprti, opažajo v Marketu Ekspres.
Po vstopu v novo leto je tudi današnji 2. januar praznik in dela prost dan. Večina trgovin je zato zaprtih tudi danes, odprte so lahko le izjeme. Kakšne obiske danes beležijo dežurne prodajalne v Mariboru?

Za nami sta dva podaljšana vikenda, ko so bile trgovine, razen izjem, zaprte kar dva dni zapored.

»Je čas za nakup tudi pred prazniki, kjer je izredno velika gužva. Ampak vseeno ljudem še zmanjkajo neke določene stvari,« je dejal eden izmed mimoidočih v Mariboru.

Številni so se zato danes po manjše dobrine oglasili v bencinskih črpalkah in v manjših prodajalnah, ki obratujejo vse dni v letu.

»Takrat, ko je daljše obdobje, se pravi, da sta dva ali trije zaporedni prazniki, vsekakor občasno tudi kaj zmanjka, pa je fajn, da lahko obnoviš zaloge,« je pokomentiral mimoidoči.

In kaj se v prazničnih dneh najpogosteje znajde v nakupovalnih vrečkah? Vse od svežih žemelj in kruha do mleka, zelenjave, jajc, sadja in tudi sestavin za peko.

Največji obisk dežurnih prodajaln ob nedeljah in med prazniki

Velik obisk med prazniki beležijo tudi v dežurni prodajalni Market Betka v Mariboru, ki že 20 let obratuje vse dni v tednu.

»Nekje od 10. do 14. ure je največ prometa, ko se ljudje naspijo, ko so prazniki in nedelja in potem pridejo po malenkosti, ki jih potrebujejo,« je povedal Danijel Kozjak.

Enako pa opažajo tudi v Marketu Ekspres.

»Seveda je največji obisk v nedeljo. Smo manjša privatna trgovina in ko so vse ostale trgovine zaprte - večji trgovci, takrat je prodaja največja,« je dejal Rok Klemenc.

V dežurni prodajalni Market Betka v Mariboru že 20 let obratujejo vse dni v tednu.

V trgovinah na voljo tudi številni domači izdelki

Trudijo se, da ob nedeljah in praznikih ljudem poleg raznolike trgovske ponudbe ponudijo tudi številne domače dobrote.

»Za vikend imamo vedno domači kruh, potem imamo domačo kislo zelje, domača jajca, potico od lokalnih proizvajalcev. Tako da, veliko je tega dodanega, tudi iz okolice Maribora,« je dodal Klemenc.

Manjši trgovci zato menijo, da so potrebe po dežurnih prodajalnah velike.

»Se je to izkazalo zdaj v dveh letih po koroni predvsem. Nekaj časa je bil manjši promet, zdaj pa vidimo, da se promet dviga in da je potreba po dežurnih prodajalnah,« je povedal Kozjak.

Kaj pa cene artiklov?

Pa so cene artiklov v teh trgovinah zaradi vsakodnevnega obratovanja višje?

»Mi privatni trgovci nimamo 100 ali 200 trgovin po Sloveniji. Imamo eno, mogoče dve. In tukaj se z dobavitelji res borimo, da nam dajo dobre cene,« je jasen Klemenc.

Ob tem pa je dodal: »Seveda smo ponekod dražji, to je jasno. Ponekod pa tudi cenejši, čisto odvisno s kom delamo in kakšne cene nam ponudijo.«

Od jutri naprej skrajšan delovni čas Europarka

Že od jutri naprej bodo po ustaljenem delovnem času odprte tudi vse ostale trgovine. Kot smo že poročali, pa se sprememba obeta v nakupovalnih središčih Europark, ALEJA, Citypark in Citycenter, ki v novo leto vstopajo s krajšim delovnim časom.

Od torka, 3. januarja 2023, bodo vse trgovine v SES nakupovalnih središčih odprte od 9. do 21. ure, tudi Interspar, Müller in dm.

Izjema so Kavarne v ALEJI, ki se odpirajo uro prej. To je urnik, ki bo v prihodnje veljal med tednom od ponedeljka do petka. Centri so odločitev o krčenju obratovalnih časov za eno uro med tednom sprejeli zato, da bodo tudi s tem pripomogli k čim manjši porabi energije.

»Centri so odločitev o krčenju obratovalnih časov za eno uro med tednom sprejeli zato, da bodo tudi s tem pripomogli k čim manjši porabi energije,« so sporočili iz Europarka Maribor.

Omenjeni nakupovalni centri pa bodo ob sobotah še naprej obratovala po starem delovnem času, to je od 8. do 21. ure.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Danvidz (nepreverjen)

v Betki nevljudni,Korenček predrag,tist ta nov exspres pa bo kmalo zaprt "glede na obisk ,he,he

Lukčev Mesec (nepreverjen)

ali lahko olaf gumije kupiš tudi med prazniki
npr 29 novembra

pohorskisvizec

Danvid jaz se tudi vpr., kako dolgo bo ta Market ekspres zdržal. Noter dela lastnik pa cela družina! Držim pesti, da vzdrži!

Simple (nepreverjen)

Kaki butec moraš biti da si ne moreš urediti zaloge hrane, pijače za 2 ali 3 dni.

Surfeiter (nepreverjen)

Ajde, da vas čujem ... koliko ljudi je po vsej Sloveniji "prostovoljno" delalo v Sparu? Spar sicer ni bil odprt, a od delavk in delavcev zahtevajo prostovoljno polnjenje polic in ostale dejavnosti ... tudi sparovi mesarji hodijo polnit police ...

Starejše novice