Fotografija je simbolična. (FOTO: Bobo)
Organizatorji na Ljubnem ob Savinji so znova pripravili praznik ženskih smučarskih skokov, žal pa je zadnjo tekmo silvestrske turneje zaznamovala tudi poškodba Urše Bogataj. Olimpijska prvakinje je že končala sezono.

Sezona 2022/23 je za našo Uršo Bogataj, žal, že zaključena. Iz Smučarske zveze Slovenije so v sporočilu za javnost potrdili najslabši scenarij.

Olimpijska prvakinja iz Pekinga je v prvi seriji doskočila pri 89,5 metra, a je hitro po pristanku izgubila nadzor in se znašla na tleh. Da gre za težjo poškodbo, je bilo jasno že po nekaj sekundah, saj je obležala v izteku skakalnice.

Sedemindvajsetletnico so s snega odnesli na nosilih in jo kmalu zatem prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Tam so po podrobnejših zdravniških pregledih potrdili, da gre za težjo poškodbo kolena.

Čaka jo operacija

»Obveščam vas, da je bila Urša Bogataj po včerajšnjem padcu na skakalnici na Ljubnem prepeljana v Univerzitetni klinični center v Ljubljano kjer so bile opravljene potrebne preiskave.

Po besedah prof. dr. Mateja Drobniča gre za poškodbo notranje stranske in sprednje križne vezi na levem kolenu. Začetno zdravljenje bo potekalo nekirurško z imobilizacijo in kasnejšo odloženo operativno rekonstrukcijo,« so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

Pri SZS so dodali, da je Urša danes že v domači oskrbi in se počuti dobro, jasno pa je, da je sezona že zaključena. Ljubljančanka se bo tako znova spopadla s podobno poškodbo kot leta 2019.

Tedaj si je strgala prednjo križno vez v desnem kolenu, včeraj pa si je na Ljubnem poškodovala levo koleno.

Izpustila bo tudi svetovno prvenstvo v Planici

Da gre za težjo poškodbo kolena, je že včeraj dal slutiti že odziv petouvrščene Nike Križnar, ki je po skoku v finalni seriji z objokanim obrazom pokazala rokavico, na katerem je ob srčku zapisala ime dobre prijateljice.

»Upam, da bom lahko Uršo čim prej videla nasmejano, dobrovoljno. Želim ji vse dobro, res pa ni izgledalo lepo. Diham s tabo in želim ti, da se nazaj vrneš močnejša,« je Nika sporočila reprezentančni sotekmovalki

Tudi Zoran Zupančič, trener slovenske reprezentance, je nekaj minut po zaključku silvestrske turneje priznal, da bo brez izkušene skakalke v nadaljevanju sezone še nekoliko težje:

»Silvestrska turneja je zaključena. Lahko rečem, da imamo predvsem sklonjene glave. Ni nam uspelo, kar smo si želeli. Poleg tega še poškodba Urše Bogataj, brez nje bo nadaljevanje sezone zelo težko. Počakati moramo na uradno izjavo zdravnikov, ji pa želim vse najboljše.«

Bogatajeva, ki je v minuli sezoni kar enajstkrat stala na stopničkah tekem svetovnega pokala, bo zaradi poškodbe izpustila prihajajoče nordijsko svetovno prvenstvo v Planici.

Dolina pod Poncami bo prvenstvo gostila med 22. februarjem in 5. marcem.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice