Slika je simbolična (vir: Facebook, Anže Lanišek).
Anže Lanišek v Oberstdorfu ni bil med najboljšimi, na drugi tekmi novoletne turneje pa je najboljši slovenski skakalec zaostal zgolj za vročim Norvežanom, Halvorjem Egnerjem Granerudom.

Anže Lanišek je lahko izjemno zadovoljen z vstopom v leto 2023, saj je na drugi tekmi novoletne turneje zaostal zgolj z Halvorjem Egnerjem Granerudom.

Šestindvajsetletni Norvežan je dobil že tekmo v Oberstdorfu, najboljši pa je bil tudi na tekmi v Garmisch-Partenkirchnu, kjer se mu je najbolj približal naš as Anže Lanišek.

Ljubljančan je bil na uvodni tekmi novoletne turneje deseti, danes pa je storil še korak in dokazal, da je imel v Oberstdorfu zgolj nekoliko slabši dan.

Lanišek z dolžino 140,5 metrov navdušil že s prvim skokom, po katerem je za Granerudom zaostajal vsega 0,6 točke. V finalni seriji je po skoku dolgem 137 metrov zakričal od navdušenja, a je bil Norvežan kljub odličnim ocenam Slovenca še daljši.

Sedmič v sezoni na stopničkah

»Spet sem skalal lepo, Granerud je bil danes malce močnejši, vendar verjamem, da bo že v Innsbrucku drugače,« je Lanišek po sedmih stopničkah v letošnji sezoni dejal pred kamero TV Slovenija

Drugi skakalec skupnega seštevka svetovnega pokala je je bil to zimo najboljši v finski Ruki, nemškem Neustadtu in švicarskem Engelbergu, sezono pa je odprl z drugim mestom v poljski Wisli.

Šestindvajsetletni član kluba iz Mengša po seriji odličnih rezultatov izpostavlja predvsem podporo, ki jo ima na voljo:

»Vedno ponavljam, da imam fenomenalno podporo in s takšno podporo je precej lažje delovati. Sem zelo hvaležen, da sem v takšnem položaju in lahko tudi napadam.«

Kos in Zajc napredovala v finalni seriji

David Kubacki, ki je tako kot Granerud in Lanišek, v finalni seriji skočil z znižanega naleta, je zasedel tretje mesto, vodilna trojica pa je bila razred zase, saj je četrti Manuel Fettner za Poljakom, ki še naprej vodi v svetovnem pokalu, zaostal za skoraj 15 točk.

Točk so se razveselili še trije Slovenci. Lovro Kos, ki je bil s sedmim mestom najboljši slovenski skakalec v Oberstdorfu, je bil 13., mesto za njim pa se je uvrstil Timi Zajc. Oba sta v finalni seriji izboljšala uvrstitev, saj je bil Kos po prvem skoku 16., Zajc pa 19.

Dve točki je osvojil tudi Domen Prevc, ki se je v finale uvrstil kot srečni poraženec, Peter Prevc in Žiga Jelar pa sta opravila zgolj prvi skok.

Novoletna turneja se zdaj seli v Avstrijo, kvalifikacije v Innsbrucku bodo na sporedu v torek, ob 13:30, že danes, ob 16:30, pa se v Ljubnem ob Savinji pričenja zadnja tekma silvestrske turneje skakalk.

Ema Klinec je včeraj za las zgrešila stopničke.

Komentarji (1)

44 (ni preverjeno)

bravo

Starejše novice