Za ponedeljek so v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor sklicali sejo zavoda, na kateri bodo obravnavali tudi začetek postopka razrešitve direktorja. Ta je tako danes sklical novinarsko konferenco, a na vprašanja o razrešitvi ni želel odgovarjati.

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor so danes sklicali novinarsko konferenco, na kateri se je direktor bolnišnice Anton Crnjac dotaknil treh glavnih točk, ki se nanašajo na poslovanje kliničnega centra in na načrtovane investicije.

Kot je razložil Crnjac, so v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor v preteklih mesecih, po navodilih ministrstva za zdravje in Urada Republike Slovenije za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu, izvedli tako imenovane obremenitvene teste bolnišnice.

»S temi obremenitvenimi testi v preteklih mesecih pričeli in jih izvajali v bolnišnici in s tem kot prvi testirali zdravstveno reformo v praksi, ki je dala prve pozitivne rezultate,« je razložil direktor Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.

Pri tem je Crnjac dodal, da je reforma že dala prve pozitivne rezultate, tako da so prvo trimesečje zaključili z 1,2 milijona evrov presežka prihodkov nad odhodki.

Čez dva tedna se pričenja gradnja onkologije

Direktor mariborske bolnišnice se je dotaknil tudi dveh največjih načrtovanih investicij v bolnišnici, in sicer izgradnje onkologije in negovalne bolnišnice

Pogodbena vrednost gradnje onkologije je 38 milijonov evrov, pri čemer so v bolnišnici že izbrali izvajalca gradbenih del. Prav tako so že pripravili potrebno dokumentacijo, zaradi česar se bo po načrtih gradnja pričela 20. maja in bo trajala dve leti.

»Čez dve leti bomo objekt, ki je velika pridobitev za regijo in slovenski zdravstveni prostor, predali v uporabo,« je danes poudaril Crnjac.

Tudi projekt negovalne bolnišnice po zagotovilih Crnjaca poteka po predvideni časovnici. Zbrali so vso potrebno dokumentacijo, trenutno pa poteka izbor izvajalca del.

Kot je razložil direktor Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, je na razpis prispelo več ponudb, komisija pa bo v najkrajšem času izbrala najugodnejšega izvajalca.

Začetek gradbenih del pričakujejo v drugi polovici junija, negovalna bolnišnica z okoli 55 posteljami pa bo zaživela čez približno leto dni.

V ponedeljek začetek razrešitve Crnjaca

Bo pa že v ponedeljek potekala seja sveta Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, na kateri bodo med drugim obravnavali začetek postopka razrešitve direktorja Crnjaca. Ta je že bila napovedana 24. aprila, a so jo nato zaradi nesklepčnosti odpovedali.

Prvi mož mariborske bolnišnice na vprašanja medijev ni želel odgovarjati, prav tako ni želel komentirati razlogov za namero o njegovi razrešitvi. Povedal je le, da bo o tem spregovoril šele po ponedeljkovi seji sveta zavoda.

Crnjac je zasedel direktorsko mesto junija 2021, potem ko je njegov predhodnik Vojko Flis po izteku štiriletnega mandata zapustil Univerzitetni klinični center Maribor.

Pred tem strokovni vodja klinike za kirurgijo in predstojnik oddelka za torakalno kirurgijo je bil takrat edini kandidat za direktorja.

V obdobju med leti 2004 in 2010 je bil že strokovni direktor Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, sicer pa je torakalni kirurg in neuradno blizu SDS. O njegovi zamenjavi se je zato špekuliralo že vse od menjave vlade pred letom dni.

Komentarji (7)

gentleman (ni preverjeno)

SDS politika postavila, GS politika odstavila!

orožnik (ni preverjeno)

Vseeno, kljub dobrim rezultatom vodenja, ampak ni Golobov, se spomnite izjave Goloba pred predsedniškimi volitvami; "Ne bomo dovolili, da bi predsednik države prihajal iz vrst SDS", mislil je Logarja, tudi to je leva demokracija.

Surfeiter (ni preverjeno)

Crnjac ... go home ...
Sedaj, ko se ti gre za guzico, imaš 1,2 mio. viška, ki bosta na koncu leta 6 mio. izgube, za katero bodo pa krivi objektivni razlogi ...

Franc s Piramide

Treba je odstaviti Goloba!

Franc s Piramide

Tone Crnjac je dober direktor in odličen strokovnjak.

Rola (ni preverjeno)

Domov si ga pelji mogoče ti bo kaj porihtal v glavi.

In reply to by Franc s Piramide

Surfeiter (ni preverjeno)

In ti si Franca ispod klanca ... kar je enako ...

In reply to by Franc s Piramide

Starejše novice