Tako lahko pomagate štiričlanski družini Lah.

Pisali smo, da v vasici Gornji Ključarovci, nedaleč od Ormoža, živi skromna štiričlanska družina Lah. Njihov dom je 111 let stara, nekoč mogočna kmečka hiša, povezana z gospodarskimi objekti.

56-letna Matilda skupaj z možem, 65-letnim Jožetom31-letno hčerko Viktorijo in njenim 14-letnim sinkom Tonijem živi v slabih pogojih, a verjame v lepšo prihodnost.

V članku Pretresljiva zgodba: Želeli so jim odvzeti osmošolca Tomija, ki jim pomeni vse na svetu smo predstavili njihovo zgodbo. 

Marsičesa nimajo, a pravijo, da vsaj lačni niso, saj si sami pridelajo praktično vse, kar potrebujejo. Imajo nekaj živine, krav in pujsov ter veliko perutnine. Obiskovalce pa pozdravlja kuža Reno. A povsem drugače je na področju zdravja. To jim ne prizanaša. 

Sosedje k njim neupravičeno pošiljajo policijo in socialne delavce

Prav tako ne prizanašajo sosedje. Kot pravijo Lahovi, je tudi sodišče ugotovilo, da je soseda k njim neupravičeno pošiljala socialne delavce, policijo in celo kriminaliste, katerim naj bi lagala, kako fanta doma pretepajo, pa tudi, da nima kaj obleči in jesti in podobno.

Tudi šola se je zavzela zanj, da je ostal pri svojih najdražjih. Fant je tudi več kot soliden učenec, ki po osnovni šoli namerava obiskovati zdravstveno šolo, rad bi našel tudi dobro službo, da bi lahko pomagal tudi svojim najbližjim.

Čeprav ne zahtevajo in ne prosijo ničesar, bi bilo veseli, če bi lahko zamenjali okna, mogoče uredili centralno ogrevanje, prepleskali stene, posegli tudi po zunanjosti hiše ..., a kako, ko pa imajo tako skromne prihodke, s katerimi mnogi ne bi mogli niti preživeti vse dni v mesecu.

Donacije

Ker se je po objavi članka zvrstilo veliko pozivov za pomoč, objavljamo transakcijski račun, na katerega lahko nakažete donacijo družini. 

  • TRR: SI56 0410 3023 8316 813
  • Namen: Donacija
  • Ime: Viktorija Lah

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Leka (nepreverjen)

Ali niso takšne akcije zbiranja denarja kaznive v kolikor ne gre za humanitarno organizacijo v imenu akcije ?

Pecnik Suzana (nepreverjen)

Pozdravljeni, ponudba posojila med resnimi in poštenimi posamezniki v 72 urah.
Za vse vaše finančne težave sem vam še naprej pripravljen pomagati. moj kredit je odprt za posameznike in podjetja, ki so sposobni spoštovati pravico do financiranja in pogodbo, ki jo bomo morali podpisati. kontaktirajte me po e-pošti: [email protected]

Starejše novice