Po podatkih ministrstva za izobraževanje, znanost in šport bo letos v šolske klopi prvič sedlo 21.366 prvošolčkov. Koliko otrok bo začelo obiskovati mariborske in ptujske osnovne šole?

V ptujske osnovne šole bo danes prvič zakorakalo 239 otrok, v Mariboru bo šolski prag prvič prestopilo okoli tisoč prvošolcev. Tako mariborska kot ptujska občina sta v času počitnic opravili nekatera nujna vzdrževalna dela in obnove šolskih objektov.

V ptujske osnovne šole letos 239 prvošolcev

Šest ptujskih osnovnih šol bo v tem letu začelo obiskovati 239 prvošolčkov, kar je malenkost več kot lani. Skupaj bo ptujske šole letos obiskovalo malenkost nad 2100 otrok, največ Osnovno šolo Ljudski vrt, kjer je vpisanih 728 otrok, med njimi je 82 prvošolcev.

Skoraj milijon evrov za energetsko sanacijo ptujske osnovne šole

Kot največjo investicijo na ptujski občini omenjajo skoraj milijon evrov vredno prvo fazo energetske sanacije Osnovne šole Mladika. Zaključili so tudi nabavo IKT opreme in vzpostavitev brezžičnih omrežij na vseh ptujskih šolah, so na občini pojasnili za STA. 

V bližnjem obdobju se bodo lotili še gradnje prizidka za kuhinjo in jedilnico na Osnovni šoli Mladika, lotili se bodo prenove strehe na Osnovni šoli Olge Meglič, vlaganja pa bodo potrebna tudi na Osnovni šoli Breg.

Število učencev v mariborskih šolah se povišuje

Kot so za STA pojasnili na Mestni občini Maribor, se skupno število otrok v tamkajšnjih osnovnih šolah zadnja leta povišuje. V lanskem šolskem letu je bilo v mariborske osnovne šole vpisanih 8666 učencev. To je 313 učencev več kot leto pred tem oziroma skoraj petino več otrok kot pred desetimi leti. Končni podatki o letošnjem vpisu zaenkrat še niso znani, na občini ocenjujejo, da bo šole obiskovalo okoli 8750 otrok. 

Pred novim šolskim letom številne obnove 

V Mestni občini Maribor so pred začetkom šolskega leta opravili nekaj nujnih investicij v šolske objekte. V Osnovni šoli Martina Konšaka so sanirali ogrevalne instalacijske veje, na Osnovni šoli Maksa Durjave, Leona Štuklja, Rada Robiča Limbuš, Ludvika Pliberška in Gustava Šiliha so prav tako poskrbeli za delne obnove ogrevanja. Za vse omenjene obnove je občina odštela okoli 55.000 evrov, poroča STA.

Največji investiciji izvajajo na Osnovni šoli Franca Rozmana Staneta in Osnovni šoli Franceta Prešerna, vendar dela tam še niso zaključena. V prvi poteka skoraj 540.000 evrov vredna dograditev kuhinje in jedilnice in naj bi bila zaključena predvidoma sredi oktobra, v drugi pa bodo otroci predvidoma novembra dobili obnovljeno telovadnico. Na Konservatoriju za glasbo in balet je v načrtu obnova oken. 

Po poročanju STA, na mariborski občini načrtujejo še dograditev prostorov za pouk športne vzgoje na Osnovni šoli Franceta Prešerna, na Osnovni šoli Tabor I pa je predvidena obnova kuhinj, energetska sanacija fasade in menjava oken.

Komentarji (1)

goostt (ni preverjeno)

Preverite, koliko prvošolcev je v mariborskih osnovnih šolah, če ji je premalo jih bomo uvozili in prilagodili normative !?

Starejše novice