Kakšne so cene najbolj priljubljene decembrske pijače na božičnih stojnicah? Sprehodili smo se po božičnih sejmih in preverili, koliko stane kuhano vino.

Božič že trka na vrata, mestna središča poleg lučk krasijo tudi stojnice, ki ponujajo pestro ponudbo hrane in pijače. Tako imajo v ponudbi palačinke, hrenovke, hot dog, krompirček in seveda veliko izbiro sladkih dobrot. 

Med toplimi napitki si je mogoče privoščiti kuhan gin, punč, vroči aperol, vročo hruško, čaj. Ne manjka niti vroča čokolada.

A kralj božično-novoletnih stojnic je vsekakor kuhanček. 

Sprehodili smo se po prazničnih sejmih in preverili, koliko je za kozarec kuhanega vina treba odšteti na Ptuju, v Mariboru, Murski Soboti in v Ljubljani. 

Toliko je za kuhančka treba odšteti v starem mestnem jedru Ptuja

Najstarejše slovensko mesto je v duhu prazničnih dni s prižigom lučk »zasijalo« v petek, 2. decembra, v popoldanskih urah.

Najbolj živahno vzdušje je na okrašeni mestni tržnici, kjer ponovno stoji drsališče, obkroža pa ga nekaj stojnic.

Večina pijač in prigrizkov stane med dvema in petimi evri, če se dotaknemo najbolj popularne izbire – za dva decilitra kuhanega vina boste morali odšteti 2,50 evra.

V Mariboru tri različne cene za najbolj priljubljeno pijačo božičnih stojnic

Praznične lučke, panoramsko kolo in bogata gostinska ponudba. Že 1. decembra so na treh mariborskih tržnicah zaživele stojnice, ki ponujajo pestro ponudbo hrane in pijače. A vsa tri prizorišča imajo različne cene kuhanega vina. 

V prazničnem času je v Mariboru najbolj živahno zagotovo na Glavnem trgu, kjer je zaživelo spektakularno razgledno panoramsko kolo. A prav tukaj so cene kuhančka najvišje. 

Na Glavnem trgu staneta dva decilitra kuhanega vina kar 3,50 evra. Najcenejše je na Trgu Leona Štuklja, kjer je treba za kozarec kuhanega vina odšteti tri evre. Stojnice na Grajskem trgu kuhančka prodajajo po ceni 3,10 evra.

Kaj pa 'küjano' v Murski Soboti?

Drsanje, praznične dobrote, animacije, Pravljična dežela, stojnice, koncerti v soju tisočerih luči, silvestrovanje. To letos v prazničnem decembru ponuja Murska Sobota. Da decembrskega vzdušja ne bi pregnale nizke temperature, so prodajalci poskrbeli s toplimi napitki.

Za kozarček kuhanega vina, brez katerega ni pravega sejemskega vzdušja, boste v Murski Soboti odšteli 2,50 evra. 

Takšne so cene v središču prestolnice  

Ponudba v Ljubljani je pestra, saj stojnice ponujajo vse od tradicionalnih slovenskih dobrot kot tudi čevapčeičev, hot dogov, palačink, churrosov ter raznovrstnih zimskih pijač. Kakšne so cene kuhanega vina?

Za kozarec oziroma dva decilitra kuhanega vina boste skoraj na vseh stojnicah v središču Ljubljane odšteli od tri do 3,50 evra za dva decilitra, za najdražji kozarček pa celo štiri evre.

Najnižjo ceno kuhanega vina smo zaznali na Kongresnem trgu, kjer je za kozarec priljubljene decembrske pijače potrebno odšteti 2,50 evra.

Se je kuhano vino res podražilo?

Da se je vino v letošnji zimski sezoni nekoliko podražilo, prikimavajo tudi zaposleni na ljubljanskih stojnicah.

Zasluge podražitvi pripisujejo  višji ceni dobaviteljev vina, pa tudi elektrike, ki je nujna za kuhanje in gretje vina. K ceni pripomore tudi nekoliko dražji najem hišk, katerih cene se razlikujejo glede na izbrano lokacijo.

A v kolikor boste negodovali zaradi cene kuhanega vina na ljubljanskih prazničnih sejmih, naj vas pomirimo s ceno najdražjega kuhanega vina na svetu.

V londonskem baru Searcys Restaurant & Champagne BarStane kozarec kuhanega vina stane neverjetnih 75 evrov.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gostja (nepreverjen)

Podražil se je sladkor, voda in energija, ki so glavne sestavine "kuhančka" kako je potem lahko poceni ! samo vprašam ??

STUDENČAN (nepreverjen)

ja to si dobro napisal cuker pa voda je kuhanček

In reply to by gostja (nepreverjen)

pohorskisvizec

Fuuuuj!

pohorskisvizec

Fuuuuj!

Default (nepreverjen)

Prasci pijani bodo placali se zadnji cent samo da se bodo nazrli alkohola

Starejše novice