Na preoblikovanje Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj v covid bolnišnico se je odzvala tudi ptujska županja Nuška Gajšek.

Na Ptuj, natančneje v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj, bo premeščenih štiridesetih varovancev Doma za starejše občane Ljutomer, kjer je okužba potrjena pri 110 osebah, od tega pri 81 stanovalcih, 22 zaposlenih v domu ter sedmih zunanjih zaposlenih. Prve paciente pričakujejo že danes. 

Vodstvo ptujske bolnišnice pojasnjuje, da so bili prisiljeni sprejeti ta ukrep. Tako se z njim ne strinja ne vodstvo kot tudi ne županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek, ki pravi, da o namerah premestitve 40 varovancev Doma upokojencev Ljutomer ni bila obveščena niti sama niti lokalna skupnost.

»Vsi smo ljudje, vsi vemo, da moramo v teh časih pomagati. Ampak to, da se to dela iz danes na jutri, preko noči, brez da se pri tem komunicira z lokalno skupnostjo, ki o tem sploh ni bila obveščena, da se sploh kaj dogaja, pomeni, da se sploh ne moremo pripraviti na prihod obolelih,« zatrjuje Gajškova.

Tako vodstvo ptujske bolnišnice kot tudi Gajškova pravijo, da so bili primorani sprejeti tak ukrep s strani ministrstva. »Postavljanje ultimatov v demokratični družbi ni sprejemljivo,« poudarja županja Ptuja in dodaja, da alternativa zagotovo obstaja, kot je premeščanje bolnikov v hotele. Tako so na Ptuju za nadomestno lokacijo ponudili Center šolskih in obšolskih dejavnosti Štrk.

»Kdo bo prevzel odgovornost za kaj takega, na kar sedaj zaradi nenadnosti nismo pripravljeni?«

Dodaja, da zaradi nenadnega sprejetja ukrepa, niso imeli časa sprejeti ustreznih preventivnih ukrepov, s katerimi bi lahko zaščitili zdrave bolnike.

»Na Ptuju smo naredili vse, kar je bilo mogoče, da smo se obvarovali pred tem virusom, zadnja potrjena primera sta bila 26. marca, od takrat sploh nimamo aktivnih obolelih. Tudi dom upokojencev se je aktivno boril, da je zaščitil svoje stanovalce. Kdo bo prevzel odgovornost za kaj takega, na kar sedaj zaradi nenadnosti nismo pripravljeni? Za kaj se v ta čista okolja brez okužb premeščajo pacienti s potrjeno okužbo koronavirusa?« se sprašuje Gajškova.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ce greste v (nepreverjen)

bolnico "Josef Mengele" ( prevod Joze ) nacisticni doktor smrti ... potem greste v smrtonosno bolnico (mrtvasnico).

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

citiram
Tako so na Ptuju za nadomestno lokacijo ponudili Center šolskih in obšolskih dejavnosti Štrk.
odgovarjam
Tja bi jaz z veseljem peljla mojo taščo
Ne pa ove uboge stare bolnike, ki si zaslužijo vsaj košček zdravila in topel dom
Boste še prišli na svoj račun barabe komunajzerske
Bog si vse zapomni in božja kazen bo huda

In reply to by Ce greste v (nepreverjen)

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

pa kaj mislite, da bodo koronaše i migrante naselili v klinična center v ljublana
Tam je bolnišnica za gospodu i političare
Ptujska pa je za sirotinju i koronaše i tifusare i čebulare

Haja (nepreverjen)

V katero bolnišnico hodijo na zdravljenje prebivalci Ljutomera. Če spadajo pod ptujsko, potem jih naj tam tudi sprejmejo. Ptujčani so hodili tudi na testiranje v Maribor in tukaj trosili virus. Pa niso nobenega okoliškega prebivalca vprašali, če se strinja!

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

meni se bolje dopadne Darja Gajšek
kot pa Nuška Gajšek
Tak pač je

miha iz hajdine (nepreverjen)

meni pa ne

In reply to by Rdeča Zvezda (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

ti ki si peder

In reply to by miha iz hajdine (nepreverjen)

J Holobar (nepreverjen)

Kaj je z vojaško bolnišnico prazna v njej pa 1000 postelj. Pomagati ranljivi, normalno, bolnišnica Ptuj pa brez infektolog.

simpatizer kom… (nepreverjen)

ja kje si pa to prebral dragi moj sine
dve decimalki daj zraven pa boš imel pravo število postelj
Cela država nima 1000 soldatov, a imela bi 1000 postelj
10 z besedo deset postelj je prava številka

In reply to by J Holobar (nepreverjen)

Starejše novice