Slika je simbolična (foto: Bobo).
UKC Maribor se srečuje s težavami zaradi masovnega odpuščanja študentov, ki tam delajo preko študentske napotnice. Sedaj pa razkrivamo, nov incident, ki je spodbudil preiskavo bolnišnice in tudi policije.

V zadnjih dneh smo že večkrat poročali o težavah, s katerimi se srečujejo v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor.

Med drugim naj bi že kmalu odločali o razrešitvi generalnega direktorja Antona Crnjaca, na tapeti pa so se znašli tudi zaradi množičnega odpuščanja študentov.

Kot pojasnjujejo v mariborski bolnišnici, ne prekinjajo sodelovanja s študenti, so pa sprejeli nekatere omejitve na področju študentskega dela, ki so ga množično uvedli zaradi epidemije koronavirusa. Tako zdaj ta kader krčijo zaradi pomanjkanja dela v okviru bolnišnične dejavnosti.

Tukaj pa se zgodba še ne zaključi. Tako se je tudi na uredništvo Mariborinfo obrnila študentka, ki trdi, da bi lahko na odpuščanje vplivali tudi posamezni incidenti, ki so se zgodili v mariborski bolnišnici.

Kot razlaga študentka, ki želi ostati neimenovana, naj bi v bolnišnici med zaposlenimi študenti prišlo do lažnega beleženja odsotnosti, kraje zdravil in tudi predoziranja na delovnem mestu.

V UKC Maribor primera kraje zdravil, tudi sum na zlorabo substanc

Zaradi domnevnih incidentov in morebitnih nepravilnosti znotraj Univerzitetnega kliničnega centra Maribor smo se za odgovore obrnili na vodstvo mariborske bolnišnice in Policijsko upravo Maribor.

Tako so nam s centra za odnose z javnostmi kliničnega centra odgovorili, da v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor v zadnjem obdobju ni prišlo do lažnega beleženja odsotnosti, kot se je glasil eden izmed očitkov že prej omenjene študentke.

So pa na drugi strani v bolnišnici zaznali dva primera odtujitve zdravil, pri čemer je šlo po njihovih pojasnilih za študenta, ki je v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor opravljal redne klinične vaje preko šolskega koordinatorja Fakultete za zdravstvene vede Univerze v Mariboru.

»Ne gre za študenta, ki je bil vključen v opravljanje nalog preko študentskega dela oziroma napotnice. Dotično zadevo smo predali v reševanje Fakulteti za zdravstvene vede, študentu pa smo nemudoma prekinili izvajanje kliničnih vaj,« razlagajo v mariborski bolnišnici.

Prav tako pa so primer kraje zdravil zabeležili tudi v urgentnem centru, kjer je študent odtujil nekaj ampul sedativov. Zaradi kraje so posamezniku za vedno prepovedali kakršnokoli sodelovanje z Univerzitetnim kliničnim centrom Maribor, prav tako pa so krajo prijavili policiji.

Na vprašanje, ali je morda v bolnišnici prišlo tudi do morebitnega primera predoziranja na delovnem mestu, pa so odgovorili, da je »pri primeru, opisanem predhodno, utemeljen sum na zlorabo psihoaktivnih snovi«.

Krajo zdravil potrdili tudi na Policijski upravi Maribor

Na Policijski upravi Maribor so za Mariborinfo razložili, da policisti redkeje obravnavajo tatvine v zdravstvenih zavodih oziroma na njihovem območju.

»Do teh najpogosteje prihaja v trgovinah, nakupovalnih središčih, gostinskih lokalih in podobno. Po dosedanjem preverjanju lahko tako, med obravnavanimi primeri od 1. novembra 2022 naprej, navedemo denimo prijavi v zvezi z odtujenim e-skirojem in kolesom, v enem primeru je šlo za tatvino denarnice, v drugem za zatajitev mobilnega telefona,« razlaga Anita Kovačič Čelofiga, predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Maribor.

Tako kot v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor je tudi Kovačič Čelofiga potrdila, da so policisti v februarju prejeli prijavo, ki se je nanašala na tatvino zdravil.

Več podrobnosti pa za zdaj ni znanih, saj policisti v omenjenem primeru še zbirajo obvestila.

Komentarji (16)

Nika-svinjskoglava (ni preverjeno)

baje kradejo medicinski bratje
sestre pa ne

Lekadol (ni preverjeno)

Vsak je nedolžen dokler se mu ne dokaže krivda. Sodniki so vsi nedolžni.

In reply to by Nika-svinjskoglava (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

zakaj pa sestre ne bi kradle

In reply to by Nika-svinjskoglava (ni preverjeno)

Črni Jack (ni preverjeno)

Ker faflejo.

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Urška zabuhla (ni preverjeno)

kaj delajo

In reply to by Črni Jack (ni preverjeno)

Pohorčan (ni preverjeno)

Zabuhla ti kuj brni??? Brenči, zuji?????

In reply to by Urška zabuhla (ni preverjeno)

44 (ni preverjeno)

verjetno tudi drugod podobno
tu bodo kot ze najavljeno verjetno se to izkoristili za zamenjavo direktorja plus primer studentje(kadra ze tako primanjkuje, nepotrebno)

sovjak (ni preverjeno)

Anton Crnjac

gostja (ni preverjeno)

Zloraba psihoaktivnih snovi in kraje zdravil, ja za žepnino je potrebno poskrbeti ali ne ?

In reply to by sovjak (ni preverjeno)

BOZIDARKAPUCINAR (ni preverjeno)

medicinske sestre pa so spodaj brez hm

pohorskisvizec (ni preverjeno)

to pa vem

In reply to by BOZIDARKAPUCINAR (ni preverjeno)

BOZIDARKAPUCINAR (ni preverjeno)

en gospodič si je lepo kučico postavil v bolnici pa vse štimalo hahah

Ni pomembno (ni preverjeno)

pa saj ni tak lepa

In reply to by BOZIDARKAPUCINAR (ni preverjeno)

Činčilec (ni preverjeno)

in kot da redno zaposleni ne delajo to oz. si pač vzamejo kako tabletko za boljše počutje kar itak ne bodo priznali, še manj pa da imajo probleme. sicer pa se da normalno delati tudi pod vplivom tega, če le nepretiravaš in ne zapadeš globoko. treba znati.

Pohorčan (ni preverjeno)

Kuj bo to palček, brezzobi, redkozobati Bill (flisek) zrikta......

Rovte (ni preverjeno)

Čudni neki ljudje na vodilnih mestih v Ukc Mb. Meni niso hoteli izvesti sklerozacijo ciste in so užalili mene in zdravnika, ki me je napotil k njim!

Starejše novice